Απεβίωσε ο πρώην Βουλευτής και Υφυπουργός, Πέτρος Αλιβιζάτος

Έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο συμπατριώτης μας, πρώην Βουλευτής και Υφυπουργός, Πέτρος Αλιβιζάτος, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό πάλευε με την επάρατη νόσο. Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο και πάλευε με τον καρκίνο, ωστόσο σήμερα το πρωί δεν κατάφερε να αποφύγει το μοιραίο. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες μας η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή το πρωί στις 11.30 στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό στην Αθήνα. Το Σάββατο το μεσημέρι στις 13.00 στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι, θα τον αποχαιρετίσουν οι φίλες και οι φίλοι του, ενώ στη συνέχεια η ταφή θα γίνει στο Νεκροταφείο του Δράπανου στο Αργοστόλι.

Ποιος ήταν ο Πέτρος Αλιβιζάτος
Ο Πέτρος Αλιβιζάτος γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1961 και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1961-1966). Εξειδικεύτηκε στον κλάδο της Πλεκτικής στο Πανεπιστήμιο Leicester της Αγγλίας και στο Tailfingen της Γερμανίας. Ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης Π. ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ Α.Ε. με αντικείμενο αντιπροσωπείες μηχανημάτων, εξαρτημάτων και πρώτων υλών στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, ενώ επέκτεινε τις δραστηριότητες του και σε άλλους κλάδους (εστίασης, real estate, τουρισμού κ.ά.). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Οργάνωσης Experiment in International Living (1959-1970). Υπήρξε μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Young President Organization (Y.P.O.) (1983-1994), του ελληνικού τμήματος της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος το 1992. Υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής για τη δημιουργία και συντήρηση της Έδρας Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts στη Βοστόνη (1997-2003). Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού) (1997-έως σήμερα, ενώ από το 2000 έως το 2004 διετέλεσε ταμίας του Ιδρύματος. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος «Γεωργίου και Μαρίας Βεργωτή» (1994-2004).
Το 2002, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου. Στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004, εξελέγη Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Συμμετείχε ως μέλος στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου και Εξωτερικών και Άμυνας. Διετέλεσε μόνιμο μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Euromed. Από το 2007 έως τον Απρίλιο του 2010, διετέλεσε Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Α.). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Άρθρα και συνεντεύξεις του, έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Το 2011 διορίστηκε υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού στην Κυβέρνηση Παπαδήμου. Ήταν μέλος διαφόρων Συλλόγων και Οργανώσεων (Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός). Ήταν νυμφευμένος με τη Βάνα Μπάμου και έχουν τρία παιδιά, τον Παύλο, τη Μάγια και τη Ρεγγίνα.

Related Posts