Συλλυπητήρια μηνύματα για Πέτρο Αλιβιζάτο

 

Ο Πέτρος ο Αλιβιζάτος ήταν ένας πολιτικός με ήθος και αξιοπρέπεια που άφησε το αποτύπωμά του αναλλοίωτο στο νησί μας. Υπηρέτησε την αγαπημένη του Κεφαλλονιά με γνήσια αγάπη και την Ελλάδα με αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης. Εκφράζω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς
Αλέξανδρος Παρίσης

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε σήμερα την απώλεια του φίλου της Ιθάκης και σημαντικού πολιτικού των νησιών μας Πέτρου Αλιβιζάτου που αγωνίστηκε για τον τόπο μας με ήθος και αξιοπρέπεια. Ένας αγαπητός μας φίλος και πολιτικός που πλέον δυστυχώς δε βρίσκεται ανάμεσά μας. Τα θερμά μας Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και “Καλό του Ταξίδι στην Αιωνιότητα”.

Σμαράγδα Σαρδελή
π. Έπαρχος Ιθάκης

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Πέτρου Αλιβιζάτου ο οποίος τίμησε τα νησιά μας με την παρουσία του σε όλες τις δημόσιες θέσεις όπου υπηρέτησε.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης
Διονύσης Γερ.Στανίτσας

Ο πρώην Βουλευτής και Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Πέτρος Αλιβιζάτος, ήταν πολιτικός που πορεύθηκε με γνώμονα την αγάπη του για την Κεφαλλονιά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς περιττά λόγια, αλλά πάντα με σεμνότητα και ήθος. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΝΟΔΕ Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

Η ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς αποχαιρετά τον αγαπητό συμπατριώτη μας πολιτικό, πρώην Υπουργό και Βουλευτή, Πέτρο Αλιβιζάτο, ο οποίος με τον δυναμισμό και την ενεργητικότητά του ωφέλησε πολλαπλώς τον τόπο του. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Καλό Ταξίδι…

ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Αργοστολίου εκφράζει την θλίψη της για την απώλεια του συμπατριώτη μας, πρώην Υπουργού και Βουλευτή της παράταξής μας, Πέτρου Αλιβιζάτου. Θα τον θυμόμαστε όλοι για το ήθος με το οποίο επέλεξε να επιτελέσει το καθήκον του ως πολιτικός και την απλότητά του ως άνθρωπος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΔΗΜ.Τ.Ο. Αργοστολίου

1Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, εκφράζει την οδύνη του για τον πρόωρο και ξαφνικό θάνατο του Πέτρου Αλιβιζάτου. «Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε ένας βαθιά καλλιεργημένος άνθρωπος με υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και ένας μεγάλος λάτρης και συμπαραστάτης των τεχνών και του πολιτισμού. Με μεγάλη λύπη μου πληροφορήθηκα την απώλεια του. Εκφράζω, στη σύζυγο και τα τέκνα του, τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Εύχομαι η δημόσια παρακαταθήκη του Πέτρου Αλιβιζάτου να παραμείνει ενεργή στη συλλογική συνείδηση του τόπου μας, που τόσο αγαπούσε».

Ο Περιφερειάρχης
Θόδωρος Γαλιατσάτος

Αγαπητέ και ευγενικέ μας Πέτρο, πού πας;
-Ποιος θα χειροφιλεί τη σύζυγο όπως εσύ, ό,που σε συναντούσαμε; Στο Αργοστόλι, στο Κεφαλάρι, παντού! Με το ένα χέρι κράταγες το χέρι της Σοφίας, υποκλινόμενος ιππότης, «Κυρία μου», με το άλλο χέρι, με απόδιωχνες, «Φύγε εσύ», με χιούμορ και γκριμάτσα!
-Που να το φανταστούμε, σήμερα σου σκουπίζουμε τα δάκρυα ευαισθησίας, όταν ήσουν υπουργός και παραβρέθηκες σε εκδήλωση του ΤΕΙ στο Αργοστόλι. Σε έπνιξε η συγκίνηση, «Για την τιμή που μου έγινε», ράγισες εκ γενετής ευγενική ψυχή!
Αν εμείς θυμόμαστε με αγάπη τις στιγμές σου, η οικογένεια σου, είμαστε σίγουροι, πονά αλλά και χαίρεται για τις μνήμες που της χαρίζεις! Όχι συλλυπητήρια λοιπόν, αλλά εύγε για τον Πέτρο Αλιβιζάτο!

Τάσος Παπαδάτος
Σοφία Αράβου-Παπαδάτου

Με λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του πρώην Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης και πρώην Υπουργού Τουρισμού Πέτρου Αλιβιζάτου. Ο Πέτρος Αλιβιζάτος ήταν ο πολιτικός που πορεύθηκε με πραότητα και σεμνότητα, με ήθος και συνέπεια, με πνεύμα πάντοτε διαλλακτικό και διαλεκτικό. Τον περιέβαλλαν με εκτίμηση οι πολιτικοί του συνοδοιπόροι, όμως πολύ περισσότερο τον σέβονταν οι πολιτικοί του αντίπαλοι.
Από οποιοδήποτε πολιτικό πόστο πέρασε είτε σαν Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου είτε σαν Βουλευτής και Υπουργός ξεχώριζε για την ευθύτητα και την εντιμότητα του, την απλότητα και την εγκαρδιότητα του. Η Κεφαλονιά για τον Πέτρο Αλιβιζάτο ήταν ανάσα και κατάθεση ψυχής, ήταν το όραμα σε κάθε βήμα του. Η εικόνα του Πέτρου Αλιβιζάτου πάνω στο μηχανάκι να περιδιαβαίνει τους δρόμους του Αργοστολίου θα μείνει ανεξίτηλη. Θερμά Συλλυπητήρια στους οικείους του

Εκ του Γραφείου Τύπου
της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπητού μας Πέτρου Αλιβιζάτου, ενός επιφανή Κεφαλονίτη και αγαπητού πολιτικού μα πάνω απ’ όλα ενός εξαιρετικού ήθους ανθρώπου με πλούσια δράση.
Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε ένας από τους δωρητές της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, εκλεκτό μέλος μας και στήριζε έμπρακτα το έργο του συλλόγου καθώς και την παροικία των Κεφαλλήνων & Ιθακησίων της Αττικής. Η απώλειά του είναι μεγάλη όχι μόνο για την οικογένεια και τους οικείους του αλλά και για τον τόπο μας. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στους αγαπημένους του και κουράγιο γι’ αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η Πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων-Ιθακησίων Πειραιώς
Μαριολένη Νεοφύτου

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλληνίας και Ιθάκης εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Πέτρου Αλιβιζάτου για τον θάνατο του Πέτρου. Ήταν πάντοτε δίπλα σε κάθε αίτημα της ένωση μας.
Άνθρωπος ευγενικός με πολλές αρετές, υπήρξε αγαπητός σε όλη την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Ένα από τα έργα του ως βουλευτής ήταν η επίτευξη της ίδρυσης του τμήματος Τροχαίας Αργοστολίου και του Αστυνομικού Τμήματος Ελειού Πρόννων περίπου το 2006. Θα μένει για πάντα στις μνήμες μας. Καλό παράδεισο φίλε Πέτρο.

Ο πρόεδρος
Κώστας Γρηγορόπουλος

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος ήταν ένας σημαντικός άνθρωπος και ένας άξιος πολιτικός. Τον διέκρινε πάντοτε το ήθος του, η αξιοπρέπεια του και η πολιτική του σεμνότητα. Ως βουλευτής για το νομό μας προσέφερε πολλά στο τόπο, παλεύοντας πάντα για το καλύτερο. Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς-Ιθάκης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια του.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Όλοι οι απανταχού Θιακοκεφαλονίτες μετράμε με θλίψη τη μεγάλη απώλεια του ευπατρίδη Κεφαλονίτη Πέτρου Αλιβιζάτου. Εραστής και υποστηρικτής των γραμμάτων και του πολιτισμού, αεικίνητος και πολυδραστήριος, από όποιο χώρο πέρασε δίδασκε ήθος, αξιοπρέπεια και ανωτερότητα.
Στα πρώτα βήματα της Ομοσπονδίας μας ο Πέτρος ήλθε αυθόρμητα σαν σεμνός και άγνωστος υποστηρικτής, μα γρήγορα έγινε ο αγαπητός σε όλους συνεργάτης και φίλος. Είθε το χώμα της μεγάλης αγάπης της ζωής του, της Κεφαλονιάς, να του δώσει την αιώνια γαλήνη. Φίλε, Πέτρο, θα ζεις αιώνια στη θύμιση και στις καρδιές μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ              ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Διονύσιος Βλάχος   Κώστας Βαγγελάτος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Πέτρου Αλιβιζάτου μετά την τόσο απρόσμενη απώλειά του.
Ο Πέτρος Αλιβιζάτος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του υπήρξε εξαιρετικά φιλάνθρωπος και ευαίσθητος άνθρωπος. Κατέβαλε πάντοτε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να συμπαρασταθεί στους πιο αδύναμους ανθρώπους με δράσεις και συμμετοχές του σε ιδρύματα της χώρας, αλλά και μέσα από την προσωπική του επαφή με ιδρύματα και σωματεία με ιδιαίτερες δυσκολίες και ανάγκες. Για την Ένωση Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» υπήρξε πολύτιμος υποστηρικτής στην ίδρυσή της και ενεργός συμπαραστάτης στην ανακατασκευή των κτιρίων, όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ», ως Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Νοσοκομείο Παναγή και Αντωνίας Μαντζαβινάτου» στο Ληξούρι.
Αισθανόμαστε άπειρα συναισθήματα ευγνωμοσύνης για αυτήν την πολύτιμη προσφορά του προς τα Άτομα με Αναπηρία του Νομού μας, η προσφορά του οποίου δε θα ξεχαστεί ποτέ από τα μέλη της Ένωσής μας. Έτσι, θα αναρτηθεί εντός των εγκαταστάσεών της μία αναμνηστική μαρμάρινη πλάκα με το όνομά του. Στην εξόδιο ακολουθία του στην Αθήνα θα παραστεί η Πρόεδρος της Ένωσης, κα. Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου και θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία στην Κεφαλονιά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού για αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο.

Η Πρόεδρος, Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου
Η Αντιπρόεδρος, Μαρία Λαδά
Η Γενική Γραμματέας, Γερασιμούλα Σταθάτου
Η Ταμίας, Βούλα Κοντογιαννάτου
Τα μέλη, Ευανθία Λαδά, Άννα Συνοδινού-Καμήλου, Σταύρος Λυκούδης

Το άγγελμα του θανάτου του Πέτρου Αλιβιζάτου μας προκάλεσε βαθιά θλίψη σε όλους όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του. Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε ένας έντιμος αγνός και μαχητικός πολιτικός που τον τίμησαν κατ’ επανάληψη οι πατριώτες του Κεφαλλήνιοι αλλά και όλοι οι επτανήσιοι.
Υπηρέτησε με βαθύ αίσθημα ευθύνης και με αξιοπρέπεια ότι ανέλαβε και του ανατέθηκε στην ζωή του. Εκφράζω προσωπικά, αλλά και ως περιφερειακός συνδυασμός Ιονίων Νήσων τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του , τα παιδιά του και στους απανταχού Κεφαλλήνιους.

Πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Σπυρίδων Σπύρου

Εκφράζω την οδύνη μου για το θάνατο του αγαπημένου φίλου μου Πέτρου Αλιβιζάτου. Εκφράζω την οδύνη μου για το πρόωρο θάνατο ενός ξεχωριστού ανθρώπου που ήξερε να τιμά και να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες.
Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια του ξεχωριστού φίλου που ήταν πάντα πρόθυμος και ήξερε να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, πάντα με ευγένεια και ηπιότητα. Του ξεχωριστού φίλου, ευπατρίδη της πολιτικής. Του φίλου που αγωνιστήκαμε σθεναρά και με αξιοπρέπεια να κάνουμε την παράταξή μας πιο δυνατή , πιο μεγάλη. Τον ειλικρινή και καθαρό φίλο τον ευθύ και απλό. Φίλε Πέτρο σε ευχαριστώ για όλα όσα προσέφερες. Η μνήμη σου θα μείνει πάντοτε χαραγμένη στο μυαλό μου. Σου υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τους ίδιους στόχους που και εσύ με τόση συνέπεια και υπευθυνότητα υπηρέτησες. Αγαπημένε φίλε Πέτρο χωρίς τη παρουσία σου η πόλη μας η αγαπημένη μας Κεφαλονιά θα είναι φτωχότερη. Κι εγώ στο πρόσωπό σου χάνω έναν πολύτιμο συνεργάτη, αγωνιστή και φίλο. Έναν φίλο που ήξερε να τιμά, να σέβεται, να αφιερώνεται και να αγωνίζεται για τον απλό καθημερινό άνθρωπο. Ήσουν και είσαι ο δίκαιος πατέρας, ο τρυφερός σύζυγος, ο πιστός φίλος, ο γενναίος άνδρας που υπηρετούσε ανέκαθεν σταθερές αξίες, έντιμος, υπεύθυνος, γενναιόδωρος, ασυμβίβαστος, υπερήφανος. Εκφράζοντας τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου Βάνα και στα παιδιά σου που πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για σένα, σε αποχαιρετώ με αισθήματα σεβασμού και θαυμασμού. Καλό σου ταξίδι…

ΛΟΥΚΕΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
τ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ Κεφ/νιας και Ιθάκης

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν-Κ.Υ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ”ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙO”, με αφορμή το άγγελμα του θανάτου του συμπατριώτη μας και Αντιπροέδρου του Μαντζαβινάτειου Ιδρύματος Ληξουρίου Αλιβιζάτου Πέτρου, αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά του στο Νοσοκομείο μας που αγάπησε, εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του Συλλυπητήρια στους οικείους του. Με τις πράξεις του, ο αείμνηστος Αλιβιζάτος Πέτρος, κράτησε ζωντανή τη μεγάλη διαχρονική παράδοση των ευεργετών του τόπου μας.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β.ΔΗΜΟΥΛΙΟΣ MSc
ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν.-Κ.Υ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ “ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ”

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του πρώην Υπουργού και πρώην βουλευτή του Νομού μας Πέτρου Αλιβιζάτου. Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε μια σημαντική και εξέχουσα προσωπικότητα.
Άνθρωπος με πολυσχιδή δράση, ιδιαίτερη παιδεία, υψηλότατου ήθους και κύρους δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα μικρά και φθηνά, αλλά πάντα επεδίωκε τα σπουδαία και σημαντικά , από τις θέσεις υψηλής ευθύνης που με αφοσίωση υπηρέτησε. Ο εκλιπών αποτέλεσε και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, παράδειγμα έξοχου πολιτικού και προσωπικού ύφους και ήθους, παράδειγμα σεμνότητας, αδιαμφισβήτητου εντιμότητας και υποδειγματικής πολιτικής συμπεριφοράς. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ιωάννης Μικελάτος          Σταματούλα Τσιμάρα

1Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης, με την θλιβερή είδηση του θανάτου του αείμνηστου ΠΕΤΡΟΥ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ, συνήλθε εκτάκτως σήμερα, 7/2/2018, ημέρα Τετάρτη, και αφού έλαβε υπόψη ότι: Στην μεγάλη κοινωνική προσφορά του μεταστάντος εξέχουσα θέση κατέχει η άοκνη και τελεσφόρος δραστηριότητά του προς οικονομική και ηθική στήριξη της Φιλαρμονικής, την οποία έτσι τα μέγιστα ωφέλησε, αποδεικνύοντας την αγάπη του προς το ιστορικό Σωματείο μας και σε όλη την ληξουριώτικη κοινωνία. Ομόφωνα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς του θανόντος και αποφασίζει:

α) Να παρακολουθήσει σύσσωμο το Δ.Σ. την κηδεία του μεταστάντος.
β) Να συνοδεύσει το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής την εκφορά του νεκρού.
γ) Αντίγραφο του παρόντος ψηφίσματος να επιδοθεί στους οικείους του μεταστάντος από τον Πρόεδρο του Σωματείου και να σταλεί προς δημοσίευση στα τοπικά Μ.Μ.Ε..

Ο Πρόεδρος, Γεώργιος Δ. Αντζουλάτος
Τα μέλη, Γεράσιμος Σ. Κουρούκλης (Αντιπρόεδρος), Ιωσήφ Β. Λουκέρης (Γραμματέας),
Ανδρέας Κ. Γρηγορόπουλος (Ταμίας), Γεράσιμος Κ. Γερουλάνος (Έφορος),
Ευάγγελος Δ. Αλεξανδρόπουλος, Παναγής Σ. Λιβιεράτος

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου, οι αθλητές μας και οι γονείς συμμεριζόμενοι το πένθος σας, αλλά και την απώλεια από τον Όμιλό μας του αείμνηστου ευγενέστατου φίλου μας Πέτρου Αλιβιζάτου, εκφράζουμε τα βαθιά μας συλληπητήρια και ευχόμαστε το έργο και η αγάπη για την Κεφαλονιά που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ζωής του ο Πέτρος να γίνει παράδειγμα στους νεότερους. Αγαπημένε μας Πέτρο ποτέ μας δε θα σε ξεχάσουμε για τα καλά σου λόγια, τις συμβουλές σου και τις πράξεις σου προς εμάς.

Από τον Ν.Ο.Α.

Η Πρόεδρος Ειρήνη Στεφάτου και όλα τα μέλη του φιλανθρωπικού και πολιτιστικού σωματείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Λυσίππη», παραρτήματος των Θυγατέρων της Πηνελόπης της AHEPA, εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του Πέτρου Αλιβιζάτου. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.

Η πρόεδρος
Ειρήνη Στεφάτου

Η είδηση για την ξαφνική απώλεια του Πέτρου Αλιβιζάτου μας γέμισε όλους θλίψη. Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε υπόδειγμα πολιτικού ήπιων τόνων. Φιλικός, ευγενής και προσιτός σε φίλους και αντιπάλους. Ένας πραγματικός ευπατρίδης της πολιτικής σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε τον τόπο μας!
Βρεθήκαμε στο ίδια πλευρά στον αγώνα για την αναστύλωση και προστασία της ιστορικής Γέφυρας Δεβοσέτου καθώς και σε άλλα πολιτιστικά θέματα για τα οποία ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητος και στα οποία η συμβολή του –σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο -υπήρξε σημαντική και ουσιαστική. Οι λίγες αλλά εποικοδομητικές διαφωνίες μας για τα τοπικά ζητήματα, δημόσια καταγραμμένες στα τοπικά ΜΜΕ, έμειναν πάντοτε στο πλαίσιο μιας πολιτισμένης αντιπαράθεσης και ενός ευπρεπούς διαλόγου. Και αποτελεί αυτό πολύτιμη κληρονομιά πολιτικής συμπεριφοράς και κουλτούρας. Η αγάπη της κοινωνίας μας θα τον συντροφεύει στο τελευταίο του ταξίδι. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του

Ηλίας Μπεριάτος

Τα μέλη του ΔΣ του ΚΟΑ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το πρόωρο χαμό του Πέτρου Αλιβιζάτου, καθώς επίσης απευθύνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Τον ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή του προς τον όμιλο.

Ο Πρόεδρος                Η Γραμματέας
Βινιέρης Γιώργος      Ανδρεόλα Ελένη

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου Η ΚΡΑΝΗ εκράζουμε τα θερμά συλληπητήρια μας στην οικογένεια του Πέτρου Αλιβιζάτου και στους οικείους του. Τη μνήμη του θα ακολουθεί πάντα το έργο του και η αγάπη του για την Κεφαλονιά.

Ο Πρόεδρος Νιφοράτος Ιάκωβος και το Δ.Σ.

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την φυγή από τη ζωή, του Ευπατρίδη, Επιχειρηματία, Πολιτικού, φίλου και γείτονα Πέτρου Αλιβιζάτου. Οι συμβουλές του με γνώμονα το κοινωνικό όφελος, την πρόοδο του τόπου μας που έμπρακτα αγαπούσε, ήταν είναι και θα είναι πάντα ζωντανές στο νου μου!
Ως ενεργός πολίτης, βουλευτής και Υπουργός, έδωσε την ψυχή του για την άνοδο του Ελληνικού Τουρισμού, την ανάδειξη του Πολιτισμού και γενικότερα για την πρόοδο του Τόπου και της Χώρας μας. Η έμφυτη αρχοντιά και η ευγένεια του, έθελγαν τους πάντες, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους. Μαζί με την ευγνωμοσύνη μου για τα λόγια και τα έργα του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του κ. Βάνα, στα παιδιά του και στα εγγόνια του. Η εικόνα με την “βέσπα” του στο γύρω της Λάσσης και όχι μόνον, δεν θα σβήσει ποτέ από τα μάτια μου. Καλό σου ταξίδι φίλε και γείτονα.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του φίλου και συγχωριανού Πέτρου Αλιβιζάτου. Ο Πέτρος ήταν έντιμος πολιτικός με ήθος ευγένεια, ιδανικά και συνέπεια. Ήταν σημαντική η συμβολή του στην Δημιουργία Προξενείου της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Κεφαλονιά. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και στους οικείους του. Αγαπητέ Πέτρο καλό ταξίδι.

Βίκτωρ Ρουχωτάς
Επίτιμος Πρόξενος Σερβίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1Η Δημοτική παράταξη “ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ” για την οδυνηρή απώλεια του αείμνηστου συμπολίτη μας Πέτρου Αλιβιζάτου συλλυπείται βαθύτατα την σύζυγο και τα παιδιά του. Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε εξαιρετικός σύζυγος, άριστος πατέρας, τρυφερός παππούς, ικανός επιχειρηματίας, συνειδητός και καλλιεργημένος πολίτης.

Αγάπησε την Ελλάδα και την υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ως επιχειρηματίας, ως μέλος πολλών και σημαντικότατων φορέων, ως Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης, και τέλος ως Υπουργός. Κράτησε στην καρδιά του με πολύ αγάπη την Κεφαλλονιά και τους Κεφαλλονίτες και την ανταπέδωσε μέσα από τις πολυποίκιλες και σημαντικότατες από κάθε άποψη φιλανθρωπικές, κοινωνικές και πολιτιστικές του δράσεις. Ως Δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου αλλά και ως Βουλευτής και Υπουργός, πολιτεύτηκε με απόλυτη εντιμότητα, ηπιότητα, ευγένεια, ευρύτητα πνεύματος και αταλάντευτη συνέπεια στις αρχές του. Ας είναι φωτεινό το παράδειγμά του και αιωνία η μνήμη του.

Από το Γραφείο Τύπου

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης εκφράζουν τα ειλικρινή τους Συλλυπητήρια στην Οικογένεια του Πέτρου Αλιβιιζάτου για την απώλεια του.
Ευπατρίδης πολιτικός πορεύθηκε με εντιμότητα , ευγένεια και ήθος υπηρετώντας με ανιδιοτέλεια και έμπρακτη αγάπη τον Τόπο του. Η Ομοσπονδία μας διαχρονικά συνεργάστηκε με αρμονία μαζί του και είχε την αμέριστη στήριξη του. Η παραμονή των γραφείων του ΕΟΤ στο Αργοστόλι φέρει την υπογραφή του. Η αγάπη και η αναγνώριση των συμπατριωτών του θα τον συντροφεύει στο μεγάλο ταξίδι.

Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ο θάνατος του Πέτρου Αλιβιζάτου υπήρξε πραγματική απώλεια όχι μόνο για την τοπική κοινωνία της Κεφαλονιάς, αλλά και γενικότερα για τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Αξιόλογος, ως άνθρωπος, υψηλού και ευγενούς ήθους, που σπανίζει σήμερα στον πολιτικό στίβο.
Ευγενέστατος πατριώτης, που συνέδραμε οικονομικά πολλές φορές πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς του νησιού, όπως την Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών και το Κοργιαλένειο Ίδρυμα, με τη συμβολή του στην έκδοση των γνωστών Λευκωμάτων « Κεφαλονιά ένα μεγάλο Μουσείο» , αλλά και την πρόθυμη πάντοτε χορηγία του στην πραγμάτωση επιστημονικών συνεδρίων στην Επτάνησο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Τα Διοικητικά Συμβούλια
Του Κοργιαλενείου Ιδρύματος και
Της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών

Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου, στην οικογένεια και στους οικείους, για την απώλεια του αγαπητού σε όλους μας Πέτρου Αλιβιζάτου, αυτού του ευγενή και ευπατρίδη πολιτικού και φίλου. Καλό ταξίδι Πέτρο.

Ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου
Αλέξανδρος Γαβριελάτος

Η Απώλεια του Πέτρου Αλιβιζάτου αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην τοπική κοινωνία και στην πολιτική σκηνή του τόπου. Ο Εκλιπών υπηρέτησε την πολιτική επί σειρά ετών με ήθος αξιοπρέπεια, συνέπεια και ανιδιοτέλεια ,αφήνοντας μία βαριά παρακαταθήκη. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζουν την βαθειά θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ευλογημένο το ταξίδι του στην Αιωνιότητα.

Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts