Αποκατάσταση λιμένος Αργοστολίου

Την προκήρυξη ενός σημαντικού έργου υλοποίησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που αφορά, κυρίως, στην αποκατάσταση του κεντρικού λιμανιού στο Αργοστόλι (εμπορική και επιβατική προβλήτα), αλλά και στη συνολική αναβάθμιση-αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου της πόλης από το χώρο του λιμανιού μέχρι τη γέφυρα Δεβοσέτου. Πιο συγκεκριμένα το έργο (Β’ Φάση, προϋπολογισμού 4.300.000,00€) αφορά στην :
Αποκατάσταση του τμήματος IV (εμπορική προβλήτα),
Αποκατάσταση της επίστρωσης του τμήματος ΙΙΙ (βοτσαλωτό κρηπίδωμα, από την εμπορική προβλήτα μέχρι την προβλήτα λαχαναγοράς),
Αποκατάσταση του τμήματος IΙ (προβλήτα λαχαναγοράς),
Και την Αποκατάσταση του τμήματος I (νοτίου κρηπιδώματος από την προβλήτα λαχαναγοράς μέχρι τη γέφυρα Δεβοσέτου),
Η σχετική απόφαση έχει ήδη υπογραφεί από τον Υπουργό και το έργο προκηρύχτηκε στις 7/2/2018. Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου θα αποκατασταθεί ένα πολύ κεντρικό και νευραλγικό σημείο της πόλης του Αργοστολιού, που σήμερα αποτελεί ένα επικίνδυνο μέρος για τους συμπολίτες μας που παραδοσιακά απολαμβάνουν τους περιπάτους τους. Παράλληλα, θα δοθεί ένα τέλος στις εικόνες ντροπής πίσω από την κεντρική αγορά η οποία έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο και δύσοσμο σκουπιδότοπο-αποχωρητήριο-υγειονομική βόμβα για τη δημόσια υγεία. Προσβλέπουμε στη συνεργασία των τοπικών και υπεύθυνων αρχών προκειμένου μετά την υλοποίηση του έργου να μην επανέλθουμε σε αυτήν την κατάσταση που δεν τιμάει κανένα και φυσικά δε συνάδει με τη φήμη της Κεφαλονιάς ως το καθαρότερο νησί.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Βουλευτής Κεφαλληνίας-Ιθάκης

Related Posts