Μπιφτέκια με μπεσαμέλ στον φούρνο

Τα μπιφτέκια μπορεί να είναι πολύ συχνά στο τραπέζι μας, ωστόσο οι παραλλαγές στο μεγείρεμά τους είναι πολλές. Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να τα συνδυάσετε με μπεσαμέλ.

Υλικά
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό
1 αυγό
3 λεπτές φέτες ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο καλά
1 ντομάτα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
6 φέτες κασέρι
3 κούπες τσαγιού μπεσαμέλ

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα λοιπά υλικά και τα πλάθουμε σε αφράτα, μεσαίου μεγέθους, μπιφτέκια. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε 1 ποτήρι του κρασιού νερό, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τοποθετούμε τα μπιφτέκια και βάζουμε πάνω από το καθένα, μία φέτα γαλοπούλα και μία κασέρι. Σκεπάζουμε το κάθε μπιφτέκι με μπόλικη μπεσαμέλ και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

Related Posts