«Εξόρμηση» του Επιμελητηρίου στην Ιθάκη, συνάντηση με Δήμαρχο και επαγγελματίες

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στην Ιθάκη στο Δημαρχείο συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Σταύρο Σπαθή, του Δημάρχου Ιθάκης Διονύση Στανίτσα, επαγγελματιών της Ιθάκης και επαγγελματίες που προέρχονταν και από τα δύο ψηφοδέλτια που πλειοψήφησαν, διότι όπως προεκλογικά έγινε σαφές, την επομένη των εκλογών όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για την ανάπτυξη και την ευημερία των νησιών μας.
Τη συζήτηση άνοιξαν οι επαγγελματίες της Ιθάκης που ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο ο οποίος δείχνει έμπρακτα τη στήριξή του στην Ιθάκη και έκαναν μία σύντομη αναφορά στα προβλήματα που τους απασχολούν ενόψει τουριστικής περιόδου. Έπειτα, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ο οποίος ευχαρίστησε όλους για τον αγώνα τους και τόνισε πως οι δεσμεύσεις του για την Ιθάκη γίνονται ήδη πραγματικότητα, αρχής γενομένης από το τοπικό γραφείο του Επιμελητηρίου στην Ιθάκη. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την παραχώρηση χώρου που θα στεγαστεί το Επιμελητήριο και εξήγησε ότι τον πρώτο καιρό, μία φορά την εβδομάδα, θα βρίσκεται στο κτήριο του Επιμελητηρίου στην Ιθάκη άνθρωπος του Επιμελητηρίου, ενώ τις υπόλοιπες μέρες οι τοπικοί μας εκπρόσωποι θα βρίσκονται στο γραφείο κατόπιν συνεννοήσεως με τους ενδιαφερομένους.
Εν συνεχεία έκανε μία σύντομη αναφορά στις προσπάθειες που έως σήμερα έχουν γίνει για την οργάνωση σε άλλη βάση του Επιμελητηρίου, την απαραίτητη συνεργασία όλων των επιχειρηματιών στην αναγνώριση και διευθέτηση των προβλημάτων, το πρόγραμμα interreg που υπεγράφη προ ολίγων ημερών, τις συνεργασίες με άλλα Επιμελητήρια που συμφωνήθηκαν, τον νομικό σύμβουλο που διαθέτει πλέον το Επιμελητήριο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, την επανεκκίνηση του site του Επιμελητηρίου με λειτουργία ξεχωριστού site για την Ιθάκη, τη σύγκληση του μεθεπόμενου Δ.Σ του Επιμελητηρίου στην Ιθάκη, την άμεση ενημέρωση της Ιθάκης στα προγράμματα που «τρέχουν», όπου ήδη γίνονται συντονισμένες ενέργειες πριν το τέλος του μήνα να γίνει ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ του τουρισμού και το πρόγραμμα «Σχέδια Βελτίωσης στον Αγροτικό Τομέα».
Τέλος, ο Δήμαρχος και οικοδεσπότης της συνάντησης συνεχάρη τον κ. Σπαθή, τόνισε ότι θα είναι δίπλα στο Επιμελητήριο όποτε τον χρειαστεί και ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία στο έργο τους, έργο που θα είναι αρωγός της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια ανάπτυξης της Ιθάκης. Μετά από μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκομένων, ο Δήμαρχος έδειξε στα μέλη του Επιμελητηρίου τον χώρο που θα στεγάζεται, ομολογουμένως εξαιρετικός για γραφείο Επιμελητηρίου και δεσμεύτηκε για κάθε δυνατή βοήθεια στη διαμόρφωσή του και τη λειτουργία του. Ως Επιμελητήριο κάνουμε γνωστό σε όλους ότι Κεφαλονιά και Ιθάκη θα αντιμετωπιστούν επί ίσοις όροις, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε νησιού στην αναπτυξιακή τους πορεία.

Εκ του Γραφείου Τύπου Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης

2 3

Related Posts