Οι «υπόγειες διαδρομές» στέρησαν από τον Ανδρέα Παντελιό την προεδρία στον ΕΟΑΕΝ

Μια ανάσα έφτασε από το να αναλάβει την προεδρία του ΕΟΑΕΝ ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ανδρέας Παντελιός, αφού έχασε την συγκεκριμένη θέση λόγω ανατροπής της τελευταίας στιγμής και για μια ψήφο.
Όλα φάνηκαν να κυλλούν ομαλά στη σημερινή εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών των 19 νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας, η οποία φιλοξενήθηκε στο κτήριο του Επαγγελματικού Επιμεληρίου Πειραιά. Αμφυτρίωνας της συνέλευσης ήταν ο συμπατριώτης μας, Γιάννης Βουτσινάς, ο οποίος έκανε την πρώτη ομιλία της ημέρας κάνοντας λόγο για ενεργοποίηση των Νησιωτικών Επιμελητηρίων και για άρση του αποκλεισμού αυτών λόγω της νησιωτικότητας. Ακολούθησε μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση η ομιλία του νυν προέδρου, Θρασύβουλου Καλογρίδη, ο οποίος απένειμε και τιμητική πλακέτα στον Γιάννη Βουτσινά. Ομιλίες έκαναν ο Γ.Γ. Εμπορίου κ. Αυλωνίτης και ο πρώην Υπουργός κ. Μυταράκης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν πιστεύει στην επιχειρηματικότητα και την νησιωτικότητα. 11 ήταν οι υποψήφιοι για τις 9 θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου κατάφερε άνετα να εκλεγεί ο Ανδρέας Παντελιός μαζί με τους Μανώλη Ζερβάκη (Ηράκλειο), Θανάση Ζλατούδη (Μαγνησία), Φώτη Κόττη (Ζάκυνθος), Παντελή Λεγάτο (Χίος), Νίκο Ρεϊζάκη (Ρέθυμνο), Σωτήρη Σκιαδαρέση (Λευκάδα), Δημήτρη Σύξερη (Πειραιάς) και Παναγιώτη Τατάκη (Λέσβος).
Με την πρώτη ματιά από αυτούς που εκλέχθηκαν ο Ανδρέας Παντελιός είχε την πλειοψηφία για να εκλεγεί πρόεδρος, αφού πριν τις εκλογικές διαδικασίες είχαν συζητηθεί τα πάντα μεταξύ των υποψηφίων. Ωστόσο, κατά την διάρκεια του διαλείμματος (καταμέτρηση ψηφοδελτίων και γεύμα) ήρθαν τα πάνω-κάτω από πιέσεις που προήλθαν… άνωθεν και έσωθεν και ο κ. Παντελιός για μια ψήφο δεν κατάφερε να εκλεγεί στην προεδρία. Υπήρξε δυσαρέσκια μεταξύ προέδρων Επιμελητηρίων που είχαν δώσει όρκο τιμής και αυτός δεν κρατήθηκε, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Σταύρο Σπαθή να κάνει λόγο για συμπαγνία και υπόγειες διαδρομές, φεύγοντας από το κτήριο αρκετά εκνευρισμένος και δυσαρεστημένος από τις ενέργειες… φίλων. Για την ιστορία πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ εκλέχθηκε ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης από την Λευκάδα, που σύμφωνα με μαρτυρίες κάποιων σε παλαιότερη κουβέντα του είχε πει ότι ο Έβρος (Νησιωτικό Επιμελητήριο) είναι… βραχονησίδα. Α αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Παντελής Λεγάτος (Χίος), Β αντιπρόεδρος ο Νίκος Ρεϊζάκης (Ρέθυμνο), Γενικός Γραμματέας ο Φώτης Κόττης (Ζάκυνθος) και Οικονομικός Επίτροπος ο Δημήτρης Σύξερης (Πειραιάς).
Υ.Γ. Κατά την διάρκεια του διαλείμματος κόπηκε και η πίτα του ΕΟΑΕΝ.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

Related Posts