Η Περιφέρεια βράβευσε τους λαμπερούς αστέρες κορυφαίους Κεφαλλονίτες αθλητές

Σε μια τελετή όπου ξεχείλισε η συγκίνηση και η υπερηφάνεια μαζί από τους παρεβρισκόμενους η Περιφέρεια, παρόντος του Περιφερειάρχη, Θόδωρου Γαλιατσάτου, βράβευσε τους Κεφαλλονίτες αθλητές που διακρίθηκαν τις χρονιές 2016 και 2017.
Ήταν μια τελετή που άγγιξε σχεδόν το τέλειο και που είχε ως παρουσιάστρια την Ελένη Δαρδαμάνη, η οποία συγκινήθηκε πάρα πολύ την στιγμή που φώναξε στο βήμα για να βραβευτούν οι εκπρόσωποι του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Κεφαλονιάς. Η κα Δαρμαμάνη ήταν μέλος του και συναγωνίστρια με την Άννα Πολλάτου. Την παράσταση έκλεψε ο πρωταθλητής Ευρώπης και δευτεραθλητής κόσμου στην άρση βαρών, Βαγγέλης Γαλιατσάτος, που εμφανίστηκε με μπαταρισμένο πόδι, αφού υποβλήθηκε πριν λίγο καιρό σε επέμβαση για να ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε. Το… διαφορετικό της βραδιάς ήταν το ταγκό που χόρεψε ο προπονητής του, Νίκος Γαλιατσάτος με την Βάνια Σαμόλη, λίγο πριν από την δική του βράβευση, αλλά και την βράβευση των υπόλοιπων αθλητών της άρσης βαρών. Πολλά χειροκροτήματα εισέπραξε και η πρωταθλήτριά μας στον ανώμαλο δρόμο, Αντριάνα Βασιλάτου, δεύτερη πέρσι στην Ελλάδα. Βραβεία πήραν ακόμη οι δύο ομάδες Μπιτς Σόκερ της Κεφαλονιάς, ανδρική και γυναικεία, που είναι εν ενεργεία πρωταθλήτριες στη χώρα μας. Ο πρόεδρος τους, Βαγγέλης Μαζαράκης, βρήκε την ευκαιρία να παραπονεθεί για ακόμη μια φορά πως η Κεφαλονιά δεν διαθέτει γήπεδο άμμου.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν οι βράβευση των δύο παραολυμπιονικών μας, Γεράσιμου Λιγνού και Γεράσιμου Πυλαρινού, καθώς και της προπονήτριας κολύμβησης Αλεξίας Μωραΐτη. Βραβεία πήραν οι αθλητές του ΝΟΑ, του ΝΟΚΙ και του Ποσειδώνα που κατέκτησαν πανελλήνια μετάλλια, αλλά και οι τέσσερις ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην Περιφερειακή ομάδα και κατέκτησαν την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με προπονητή τον Διονύση Λιονάτο. Όμορφες στιγμές μας χάρισαν οι χορεύτριες της Art style Dance Studio, που και αυτές πήραν το βραβείο τους, αφού διέπρεψαν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό χορού. Στον χαιρετισμό τους τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, τόνισαν ότι θα στηριχθεί ο θεσμός αυτός κάθε χρόνο και υποσχέθηκαν ότι η Περιφέρεια θα κάνει ότι μπορεί να βοηθήσει τον αθλητισμό και τους αθλητές των νησιών μας. Στην τελετή βράβευσης έδωσαν το παρόν και έδωσαν βραβεία οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Νικόλας Βαλιανάτος, Σωτήρης Κουρής και Σουζάνα Πεφάνη, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Διονύσης Κοκκόσης, ο μοναδικός από τον Δήμο Κεφαλονιάς που βρέθηκε στο Θέατρο, μια και οι υπόλοιποι δημοτικοί άρχοντες είχαν μάλλον κάτι πιο ενδιαφέρον να κάνουν Δευτέρα απόγευμα. Την αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο Διονύσης Αραβαντινός.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts