Ενωμένη Τετράπολη: «Αποχή από τους αγώνες της FRAPORT στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς»

Όπως είναι γνωστό, για άλλους καλώς, για άλλους κακώς, η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να παραχωρήσει την εκμετάλλευση ορισμένων Ελληνικών πολιτικών αεροδρομίων στην γερμανικών συμφερόντων εταιρεία FRAPORT.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι η σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την FRAPORT δεν είναι η καλύτερη δυνατή για την Ελλάδα, άποψη με την οποία συμφωνούμε. Όμως η σύμβαση είναι σε ισχύ και η παρουσία της εταιρείας και στην Κεφαλονιά είναι γεγονός. Συνεταίροι λοιπόν και δανειστές οι Γερμανοί, σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ και το ισχυρότερο μέλος (οικονομικά) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία συμμετέχουμε και κάθε φορά προσεπικαλούμε και προστρέχουμε για βοήθεια πολιτική και άλλη. Μάλιστα πιστεύουμε και δηλώνουμε ότι προστατεύουμε τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης και από την είσοδο των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν θέλουν (αλλά και ίσως θέλουν) κυρίως οι κεντροευρωπαϊοι συνέταιροι μας.
Παράλληλα η Ελλάδα πέραν των οικονομικών της προβλημάτων αντιμετωπίζει μια απίστευτη προκλητικότητα από την Τουρκία η οποία αγγίζει τα όρια της πολεμικής επίθεσης. Εκεί λοιπόν που περιμέναμε έστω πολιτική στήριξη από τους Ευρωπαίους στην πρόσφατη ολόπλευρη επίθεση των Τούρκων, διαβάζουμε στον τουρκικό τύπο ότι από τις 18 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 24 Ιανουάριου 2018 η Γερμανία ενέκρινε 31 άδειες για πωλήσεις πολεμικού υλικού στην Τουρκία, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στην δημοσιότητα το γερμανικό υπουργείο οικονομικών. Και οι αποκαλύψεις στον γερμανικό τύπο επεκτείνονται και σε άλλες γερμανοτουρκικές συμφωνίες μέσα στον Ιανουάριο 2018 για να εκσυγχρονίσουν γερμανικές εταιρείες τα γερμανικά άρματα μάχης τύπου Leopard που οι Τούρκοι έχουν έτοιμα στον Έβρο για να μας κοπανήσουν και εν δρασει στην Συρία.
Είναι προφανές ότι οι Γερμανοί εταίροι μας έκριναν ότι το οικονομικό αντικείμενο των συμφωνιών πώλησης όπλων στην Τουρκία άξιζε τον κόπο και έβαλαν στην άκρη τον πόνο τους για τα θύματα στην Σύρια και έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις ηθικές δεσμεύσεις και εταιρικές σχέσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο σε σχέση με τις τουρκικές απειλές και επιθετικές ενέργειες. Με αυτά τα δεδομένα αλλά και παρούσα την ΖΩΣΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ θεωρούμε ότι οι αγώνες δρόμου που διοργανώνει η FRAPORT στους διαδρόμους του αεροδρομίου Κεφαλονιάς δεν υπηρετούν καμία αθλητική ή κοινωνική ανάγκη των συμπατριωτών μας και έχουν μοναδικό στόχο να καλλωπίσουν το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας και μόνο.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις θεωρούμε ότι ο Κεφαλλονίτικος λαός δεν έχει κανένα λόγο να συντρέξει την fraport και καλούμε τον Δήμο, τους αθλητικούς και κοινωνικούς φορείς και τους μεμονωμένους συμπολίτες μας να απόσχουν από αυτές τις εκδηλώσεις. Για την παράταξη μας το μήνυμα που θα στείλει αυτή η αποχή είναι σημαντικό και γι αυτό επιβεβλημένο.

Από το Γραφείο Τύπου της Ενωμένης Τετράπολης

Related Posts