Ευχάριστη και αποδοτική η σχολική μελέτη στο σπίτι

Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου καλούν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας στη συνάντηση που διοργανώνουν με την προϊσταμένη και την επιστημονική ομάδα του ΚΕΔΔΥ Κεφαλονιάς στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου την Παρασκευή 9 Μαρτίου 5.30 μ.μ., με θέμα τη σχολική μελέτη στο σπίτι.
Η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τα εξής ζητήματα:
Με ποιους πρακτικούς τρόπους μπορεί η μελέτη να γίνει περισσότερο αποδοτική και λιγότερο κουραστική;
Ποια άλλα οφέλη μπορεί να έχει η μελέτη εκτός από τη σχολική προετοιμασία;
Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν ειδικά εμπόδια στη μελέτη, όπως είναι οι δυσκολίες στην προσοχή;
Πώς ο γονιός θα διακρίνει καλύτερα τον ρόλο του από αυτόν του εκπαιδευτικού;
Στη συνάντηση θα παρευρεθούν η προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Κεφαλονιάς κ. Ελένη Κονιδάρη (ψυχολόγος) και τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας κ. Σοφία Ελευθεριάδου (εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής) και κ. Γιάννης Γκούθας (ψυχολόγος), οι οποίοι θα κάνουν σύντομες κατατοπιστικές εισηγήσεις, ακριβώς για να ακολουθήσει ουσιαστική συζήτηση με τους γονείς για όσα τους απασχολούν.

Η ΠΟΙΗΣΗ ΜΑΓΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη, συνεχίζοντας τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης «Κάθε μήνα έχουμε … θέμα», κατά το μήνα Μάρτιο έχει ετοιμάσει σε συνεργασία με το Β΄ Νηπιαγωγείο Ληξουρίου και το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου και τις εκπαιδευτικούς κ. Μίνα Παπαδάτου και κ. Μέμα Ρεπούση έναν κύκλο συναντήσεων με μαθητές στο χώρο της Βιβλιοθήκης με θέμα «Ποίηση». Σήμερα (6 Μαρτίου) πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση. Οι επόμενες έχουν προγραμματιστεί για 15, 20, 21 Μαρτίου 2018. Στο μεταξύ, η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος «Κάθε μήνα έχουμε … θέμα», έχει αρχίσει τις προετοιμασίες για τον Απρίλιο που είναι ένας εικαστικός μήνας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους πίνακες του Ρενέ Μαγκρίτ, που κρύβουν φιλοσοφικές σκέψεις και ιδέες.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Related Posts