Άχρωμος και… άγευστος ο Παλληξουριακός ηττήθηκε με 3-1 από τη Ζάκυνθο

Ήρθε και μαθηματικά σήμερα το μεσημέρι ο υποβιβασμός του Παλληξουριακού στο τοπικό μας πρωτάθλημα από τη νέα σεζόν μετά την ήττα της ομάδας του Ληξουρίου από την Ζάκυνθο με 3-1 στο γήπεδο του Αγίου Αντωνίου.
Οι αμυδρές και μόνο μαθηματικές ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία έσβησαν σήμερα το μεσημέρι, αφού η ήττα από τη Ζάκυνθο ήταν καταδικαστική. Αντίθετα, οι γείτονές μας παραμένουν σε τροχιά παραμονής μετά τη σημερινή τους νίκη, που ήταν πέρα για πέρα δίκαιη σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα. Ο Σπύρος Παπαδάτος, πέραν των απωλειών βασικών ποδοσφαιριστών που είχε λόγω τραυματισμού ή λόγω καρτών, προτίμησε να παρατάξει μια ενδεκάδα με αρκετά νέα πρόσωπα, προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρίες και να πάρουν παραστάσεις από την Γ Εθνική. Το ματς στράβωσε πολύ νωρίς για τον Παλληξουριακό, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από μόλις τρία λεπτά αγώνα. Ο Τριανταφυλλίδης θα εκτελέσει το κόρνερ από τα δεξιά και ο Καραμαλίκης στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά θα ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Στο 22 η ομάδα της Ζακύνθου και ενώ ο Παλληξουριακός είχε πάρε τα ηνία του αγώνα, θα βρεθεί μια ανάσα από το δεύτερο γκολ. Στην αντεπίθεση ο Κεϊτά θα βγάλει μπροστινή μπαλιά για τον Τσουκαλά, που από εμφανή θέση οφσάιντ θα πλασάρει τον εξερχόμενο Αντωνίου, όμως η μπάλα θα χτυπήσειο στο κάθετο δοκάρι του και θα βγει άουτ. Το ματς μπορεί να είχε διαφορετική τροπή αν κατάφερναν οι γηπεδούχοι να ισοφαρίσουν ακριβώς στο 45. Ο Μπράτι θα βγάλει τον Κώστα Αραβαντινό πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή, αυτός θα σουτάρει, ο Διαμαντής θα κάνει κακή εκτίμηση και ο Τριανταφυλλίδης θα σώσει πάνω στην γραμμή την ομάδα του.

Κατάρρευση στο Β ημίχρονο και δύο αποβολές
Η φάση στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ήταν αυτή που ουσιαστικά έδειξε το μέλλον της αναμέτρησης, αφού οι νεαροί παίκτες του Παλληξουριακού απογοητεύθηκαν. Με την έναρξη του Β ημιχρόνου λίγο έλειψε οι γηπεδούχοι να μείνουν με δύο γκολ πίσω στο σκορ. Ο Τριανταφυλλίδης θα κάνει τη σέντρα-σουτ από τα αριστερά, ο Αντωνίου θα μπερδευτεί μετά την μικρή παρέμβαση του Καραμαλίκη, όμως θα σηκωθεί και θα διώξει την μπάλα και την απόκρουση θα ολοκληρώσει πάνω στην γραμμή ο Κώστας Αραβαντινός. Ότι απέφυγε στο 47 ο Παλληξουριακός δεν θα καταφέρει να αποφύγει στο 58. Ο Τσουκαλάς θα κάνει την πάσα από τα δεξιά στον Κεϊτά και αυτός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή θα νικήσει τον Αντωνίου κάνοντας το 0-2. Ένα λεπτό αργότερα, μετά από λάθος ενέργεια στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Σκοζάι θα κάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από την εστία του Αντωνίου. Στο 61 ο Καραμαλίκης θα δει το σουτ του να απομακρύνεται από τον γκολκίπερ του Παλληξουριακού, όμως στο 75 θα πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση. Ο Άμος θα του κάνει την πάσα πάρε-βάλε μέσα στην περιοχή και αυτός δεν θα δυσκολευτεί να νικήσει τον Αντωνίου για το 0-3. Οι παίκτες του Παλληξουριακού θα διαμαρτυρηθούν έντονα στο 82 όταν ο Κώστας Αντωνάτος βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή της Ζακύνθου, με τον διαιτητή να αρνείται το πέναλτι και να δίνει φάουλ ελάχιστα εκατοστά έξω από την περιοχή του Διαμαντή. Στο 85, μετά από φάουλ του Ζάβαλη,η κεφαλιά του Κόμητα θα περάσει ελάχιστα έξω από την εστία του Διαμαντή. Στο 87 με απευθείας εκτέλεση φάουλ (κάτι σαν κόρνερ) ο Μπαλάσκας θα μειώσει σε 3-1 για τον Παλληξουριακό πετυχαίνοντας ένα θαυμάσιο γκολ. Ο Ζάβαλης θα αποβληθεί στο 89, αφού ως τελευταίος παίκτης ανέτρεψε τον Σερανόι που έβγαινε στην αντεπίθεση. Με δεύτερη κίτρινη θα αποβληθεί και ο Βαρώτσης στις καθυστερήσεις, μια κάρτα που επιδίωξε για να τιμωρηθεί με μόνο μια αγωνιστική.
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: (Σπύρος Παπαδάτος), Αντωνίου, Καππάτος, Ζάβαλης, Βαλεντής Στ., Πολυδωράτος, Κόμητας, Αρμάντο, Αντωνάτος Ηλ. (86 Μουρελάτος), Πολλάκης (78 Μπαλάσκας), Μπράτι (74 Χασάι), Αραβαντινός Κ. (60 Αντωνάτος Κ.)
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: (Δημήτρης Νόλης), Διαμαντής, Κίτος, Τριανταφυλλίδης (90 Βαρώτσης), Λιάμης, Ράδης, Μαρίνος, Τσιριγώτης, Τσουκαλάς (60 Άμος), Καραμαλίκης (77 Σερανόι), Σκοζάι (68 Κυριάζος), Κεϊτά.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα
Διαγόρας Βραχνέικων-Αστέρας Βλαχιώτη 2-1
Παναρκαδικός-Καλαμάτα 0-0
Πανηλειακός-Λεωνίδιο 4-1
ΠΑΟ Βάρδας-Αστέρας Αμαλιάδας 0-2
Τσικλητήρας-Αχαϊκή 0-1

Η βαθμολογία (σε 19 αγώνες)
Αστέρας Αμαλιάδας 43
Αστέρας Βλαχιώτη 41
Πανηλειακός 33
Καλαμάτα 32
Παναρκαδικός 30
ΠΑΟ Βάρδας 27
Διαγόρας Βραχνέικων 26
Αχαϊκή 25
Ζάκυνθος 22
Τσικλητήρας 21
Παλληξουριακός 10
Λεωνίδιο 2

Η επόμενη αγωνιστική (18/3)
Παλληξουριακός – Τσικλητήρας Πύλου
Αχαϊκή – Πανηλειακός
Ζάκυνθος – Παναρκαδικός
Λεωνίδιο – Π.Α.Ο. Βάρδας
Καλαμάτα – Διαγόρας Βραχνέικων
Αστέρας Αμαλιάδας – Αστέρας Βλαχιώτη

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

 

Related Posts