Σημαντική άνοδο της γερμανικής αγοράς στα Ιόνια Νησιά επιβεβαίωσε η ITB 2018

Πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από 07 έως 11 Μαρτίου, η σημαντικότερη και μεγαλύτερη τουριστική έκθεση “ΙΤΒ 2018”, στην οποία συμμετείχε και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με διπλό περίπτερο, εντός του ΕΟΤ, όπως και κάθε χρόνο.
Κατά γενική ομολογία, το Ελληνικό περίπτερο σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας και όλα δείχνουν ότι το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά για τον Ελληνικό τουρισμό. Όσο αφορά τα Ιόνια Νησιά, η αύξηση από όλες τις αγορές σε μεγάλα ποσοστά είναι γεγονός, ιδιαίτερα στη Γερμανική αγορά, η οποία θα πλησιάσει στην κορυφή την κυριαρχούσα Βρετανική αγορά. Αυτά επιβεβαιώθηκαν και από τους Tour Operators, οι οποίοι εντός των προσεχών ημερών, θα αρχίσουν να έρχονται για τα συμβόλαια του 2019, αναζητώντας ακόμα περισσότερες κλίνες. Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά μετά από συναντήσεις που πραγματοποίησε με Tour Operators προηγουμένως, όταν επισκέφθηκε το περίπτερο της Π.Ι.Ν, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τα Ιόνια Νησιά, από τα ακούσματα που είχε στις συναντήσεις αυτές. Οι ενέργειες και οι δράσεις που έγιναν από την Π.Ι.Ν και με την υποβοήθηση του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων “Above & Beyond Consulting”, με πλειάδα δημοσιευμάτων στα Γερμανόφωνα ΜΜΕ, κατόπιν επιτόπιων επισκέψεων εξειδικευμένων δημοσιογράφων, έχουν φέρει τα Ιόνια νησιά στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος της Γερμανόφωνης τουριστικής πελατείας.
Αυτό εκφράστηκε και τα προηγούμενα έτη 2016 και 2017. Άλλωστε οι επί πλέον προγραμματισθείσες πτήσεις και αεροπορικές θέσεις από την Γερμανία για το 2018 στις οποίες προστίθενται κι άλλες σε αμείωτο ρυθμό, επιβεβαιώνουν τα γεγονότα. Για παράδειγμα η αεροπορική εταιρεία ‘Easy Jet’, ενώ αρχικά θα ξεκινούσε τις πτήσεις από το αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου προς Κέρκυρα και Κεφαλονιά από αρχές Αυγούστου έως τέλος Οκτωβρίου, από την προηγούμενη εβδομάδα, επέκτεινε το πρόγραμμά της από 01/06 προς Κεφαλονιά και από 03/06 προς Κέρκυρα, δηλαδή κατά δύο μήνες επί πλέον, σε αμφότερους τους προορισμούς. Φέτος στις δύο πρώτες μέρες της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν στο περίπτερο της Π.Ι.Ν δώδεκα συναντήσεις με σημαντικά ΜΜΕ της Γερμανίας και της Αυστρίας, καθώς και μία συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι “Hit-TV-Reise.eu”, τα οποία διοργανώθηκαν από το ως άνω Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και θα πραγματοποιηθούν πολλές επισκέψεις και το 2018 στα νησιά μας, σχεδόν από όλους αυτούς αλλά και άλλους. Επί πλέον των παραπάνω, από τον Αντιπεριφερειάρχη Tουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, δόθηκε συνέντευξη και στην “Deutsche Welle”.
Τις 09/03, δηλαδή κατά την διάρκεια της έκθεσης, κυκλοφόρησε το μεγάλης κυκλοφορίας Γερμανικό περιοδικό FVW Medien, με “σαλόνι” τα Ιόνια Νησιά. Την προηγούμενη ημέρα είχαμε στο περίπτερο συνάντηση με την εκδότρια κ. Rabea Spirakle. Στην έκθεση παρευρέθηκε μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών (Τουριστικοί πράκτορες και Ξενοδόχοι) από όλα τα νησιά, οι οποίοι πραγματοποίησαν τις συναντήσεις τους στο χώρο του περιπτέρου της Π.Ι.Ν. Επίσης έγιναν συναντήσεις με στελέχη αεροπορικών εταιρειών. Yπεύθυνος του περιπτέρου ήταν ο κ. Γιώργος Παπαβλασσόπουλος από την Π.Ε. Κέρκυρας. Σημαντική όπως και κάθε χρόνο, η αφιλοκερδής βοήθεια του Γερμανόφωνου επιχειρηματία από την Λευκάδα κ. Απόστολου Θεοχάρη, αλλά και του κ. Σπύρου Γαλιατσάτου, μόνιμου κατοίκου του Βερολίνου.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

2 3

Related Posts