Γεμιστές αγκινάρες με καβούρι

Ένα από τα πλέον δημοφιλή προϊόντα της σαρακοστής που διανύουμε είναι οι αγκινάρες. Σήμερα θα σας δείξουμε ένα νέο πιάτο με γεμιστές αγκινάρες με λαχανικά και θαλασσινά.

Υλικά
12 αγκινάρες
1 μέτριο κολοκυθάκι
1 μέτριο καρότο
1/2 χούφτα αρακά
λίγα μανιτάρια κονσέρβας
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 στικς με γεύση καβουριού
2 καλαμαράκια κονσέρβας
άνιθο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
ελαιόλαδο
τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε με ένα λεμόνι. Ψιλικόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ξανθίνουν. Κόβουμε το καρότο και το κολοκυθάκι σε πολύ μικρά κυβάκια και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τον αρακά. Όταν είναι έτοιμα παίρνουμε τα 2/3 και τα ρίχνουμε στο multi μαζί με λίγα μανιτάρια και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μαζί με τα κομμένα λαχανικά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα καλαμαράκια, τα στικς καβουριού, λίγα μανιτάρια ακόμα και το τσιγαρισμένο κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τον άνιθο και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε πολύ λίγο νερό στο ταψί και ψήνουμε στους 180 για περίπου μισή ώρα. Οι συνδυασμοί που μπορούμε να κάνουμε με τα λαχανικά είναι πάρα πολλοί. Οι αγκινάρες μας μπορούν να σερβιριστούν σαν ορεκτικό, αλλά και σαν κύριο πιάτο.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

Related Posts