Το Κίνημα Αλλαγής της Κεφαλονιάς συμμετείχε στο ιδρυτικό συνέδριό του

Η Φώφη Γεννηματά από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής διακήρυξε τον αυτόνομο πολιτικό του ρόλο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και την διεκδίκηση καθοριστικού ρόλου για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.
Ταυτόχρονα έστειλε σαφές μήνυμα προς όλους όσους εμπλέκονται στο εγχείρημα ότι θα πρέπει να τελειώσει η πολυφωνία και όλες οι προσπάθειες να επικεντρωθούν στη κοινή πορεία όλων για να προχωρήσει και πρωταγωνιστήσει. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εξήγησε γιατί τελικώς αποδέχθηκε να οριστεί η νέα Κεντρική Επιτροπή κι όχι να εκλεγεί. «Τους τελευταίους μήνες δώσαμε πολλή ενέργεια και αφιερώσαμε πολύ χρόνο μιλώντας μεταξύ μας. Για να χτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης ανάμεσα στα πολλά ρεύματα του κινήματός μας, που μέχρι χτες ήταν χωριστά και τώρα βρίσκονται μαζί. Για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι θα έχουν φωνή, με αμοιβαίο σεβασμό, ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς. Δεν ήμουν πάντοτε ικανοποιημένη από τον τρόπο που έγινε αυτή η συζήτηση – αρκετές φορές αισθάνθηκα ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και περισσότερη γενναιοδωρία, από όλες τις πλευρές. Γι αυτό δέχτηκα, σε αυτή τη μεταβατική φάση, αντί τις εκλογές, τη συνθετική αναλογική εκπροσώπηση στα όργανα. Βάρυνε σε όλους μας η πίστη στο εγχείρημα. Από αύριο βέβαια, όλοι δοκιμάζονται και κρίνονται. Όμως αυτή η συζήτηση έπρεπε να γίνει. Και είναι μεγάλη νίκη που τελεσφόρησε. Σκεφτείτε μόνο που βρισκόμασταν έναν χρόνο πριν: Η προοδευτική παράταξη, ήταν πολυδιασπασμένη, εκτεθειμένη στην υπονόμευση και τη μιζέρια των εσωτερικών ανταγωνισμών, αδύναμη. Σήμερα, είμαστε πια όλοι εδώ, ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατοί. Σήμερα λοιπόν, γενέθλια μέρα του Κινήματος Αλλαγής, χρειάζεται να κοιτάξουμε πέρα από τους διπλανούς μας σε αυτή την αίθουσα ή στα γραφεία που συναντιόμαστε. Σήμερα είναι η ώρα να στραφούμε προς όλους τους πολίτες, σε όλη τη χώρα», ανέφερε η κα Γεννηματά.
Στην Αθήνα από την Παρασκευή βρέθηκαν αρκετά από τα στελέχη του Κινήματος της Κεφαλονιάς, όπως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, ο Ταμείας του Επιμελητηρίου, Γιώργος Λασκαράτος, ο πρώην Νομάρχης, Διονύσης Γεωργάτος, ο πρώην Βουλευτής, Σπύρος Μοσχόπουλος, ο πρώην Διοικητής του Μαντζαβινάτειου, Διονύσης Μαρκάτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σπύρος Σαμούρης και Νίκος Σκλάβος, ο Γραμματέας της Αδελφότητας Πειρειά, Νέστορ Παπαθεοδωράτος και αρκετοί ακόμη συμπατριώτες μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

2 3

Related Posts