Νίκος Λαζαράτος: «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ…»

Παρακολούθησα σήμερα τα Νέα στην ΤΒ και άκουσα ότι η ΚΟΜΙΣΙΟΝ απαίτησε η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Επειδή λοιπόν, αν δεν κάνω λάθος- αυτοί που δεν πληρώνουν είναι οι φτωχοί και οι πεινασμένοι, όλη αυτή η <<ΠΛΕΜΠΑΓΙΑ>> είναι καταδικασμένη να φωτίζεται στο εξής μεΛύχνους, αν έχει και λάδι.
Ο οικονομικός Ευρωπαϊκός Μεσαίωνας καλά κρατεί. Ξαναθυμήθηκα λοιπόν το τετράστιχο μου που έγραψα περί Καπιταλισμού.
Μια φούσκα ήταν κι έσκασε ο Καπιταλισμός σας
Που ήταν γεμάτη βρώμικο κοπανιστό αέρα
Των πεινασμένων όλης της Γής το κρίμα στο λαιμό σας
Αφού ποτέ δεν πρόκειται να δουν μιαν άσπρη μέρα.
Και επειδή όλα αυτά αφορούν στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ο οποίος δεν έχει καμιά σχέση με το καθεστώς του Δικτάτορα Γιούνκ εις το οποίον δεν υπάρχει ούτε Ελευθερία ούτε Δικαιοσύνη. Θα κάνω μια αναφορά από παλιά μέχρι και τώρα να δούμε αυτή η Ελευθερία και η Δικαιοσύνη εφαρμόζονται “ουσία” Γενικά στον Ελεύθερο Κόσμο της Δύσεως ή παραχωρούνται κατά το δοκούν και μόνο όπου υπάρχει συμφέρον. Η κλοπή των Μαρμάρων του Παρθενώνα και η αρπαγή της Αφροδίτης της Μήλου είναι Έργον δίκαιον και συνάδον με τη Ελευθερία; Η αρπαγή της Ελληνικής Περιουσίας από τον Αδόλφο είναι δίκαιη και συνάδουσα με την ελευθερία; Θα μου πείτε, βέβαια, ναι, αλλά, όλα αυτά έγιναν παλιά όταν στην Αγγλία και στην Γαλλία ήταν Φεουδαρχικά καθεστώτα και στην Γερμανία Φασιστικό. Ωραία και καλά…
Τώρα λοιπόν, που από τη Ευρώπη ως την Αμερική κυματίζει η Σημαία της Ελευθερίας της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης μήπως κανένας από εμάς είδε να αποδίδεται ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ και να επιστρέφονται τα ΑΡΠΑΓΕΝΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ; Εάν εγώ είμαι κλεπταποδόχος και συλληφθώ θα καταδικαστώ ως να είμαι κλέφτης ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ… Ποιά είναι η Δικαιοσύνη για αυτούς που για τα αρπαγέντα όχι μόνο δεν διώκονται, αλλά αντιθέτως είναι ελεύθεροι Δίκαιον του Ισχυρότερου να τα εκθέτουν προς ιδίων οικονομικό όφελος; Που είναι, λοιπόν, αυτή η Δίκαιη Δημοκρατική και Ελεύθερη Δύση; Μήπως είναι Δύση μόνο του συμφέροντος. Εις το όνομα του οποίου καταπατώνται τα πάντα; Εις το ανελεύθερο καθεστώς της Γείτονος όπου με κραυγές ο νέος Αδόλφος καταστρατηγεί τα πάντα και εξοντώνει κάθε διαφορετική ελεύθερη φωνή και βούληση, η Δημοκρατικότατη και Ελεύθερη Γερμανία τον εφοδιάζει με κάθε φονικό όπλο δια να πραγματοποιήσει… τις σφαγές του.
Η Ελεύθερη Δημοκρατική και εν δικαιοσύνη διατελούσα Αμερική επενέβη σε όλα τα Κράτη με διαφορετικό καθεστώς πολίτευμα είτε διά να τα έχει υπό την επιρροή της είτε λόγω οσμής πετρελαίου και τα κατακρεούργησε. Βεβαίως με την έγκριση του Θεού. We trust with god… Την (Αμερικανική) Σούδα να μην καταλάβουν οι Τούρκοι και ας κατασφάξουν ολη τη υπόλοιπη Κρήτη… Ή μήπως έχετε καμία αμφιβολία και αντίρρηση; Η τύχη του “Παρία” της Δύσης είναι προδιαγεγραμμένη. Μπορεί να μη εξοντώνεται δια των όπλων. Θα εξαθλιώνεται όμως και θα πεθαίνει κάθε στιγμή από το ΝΟΜΙΜΟ Καπιταλιστικό Συμφέρον. Αυτά για σήμερα από τον (καρεκλάτο Σατανόμυαλο).

Νίκος Λαζαράτος

Related Posts