Εκδήλωση Ιστορίας και Πολιτισμού των Κεφαλλήνων Αιγίου-Καλαβρύτων

Μία ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση Ιστορίας και πολιτισμού, με αέρα Ιονίου Πελάγους, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» από το Σύλλογο Κεφαλλήνων-Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α και τον πολιτιστικό-λαογραφικό σύλλογο «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου το ακροατήριο είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια όμορφη γιορτή με θέμα την Συμβολή των Επτανήσων και δη των Κεφαλλήνων & Θιακών στην Εθνική Παλιγγενεσία. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη μιας ιστορικής πραγματικότητας άγνωστης στους περισσότερους Έλληνες και αναφέρθηκαν γεγονότα και ονόματα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων αγωνιστών που η προσφορά τους στον αγώνα του 1821 χαρακτηρίστηκε από τους ιστορικούς ως ανεκτίμητη και αποφασιστικής σημασίας για τη νέα προσπάθεια των “ραγιάδων” για εθνική ανεξαρτησία! Στην εκδήλωση ιδιαίτερο μουσικό τόνο έδωσε ο μουσουργός Ανδρέας Αδαμόπουλος συνοδεύοντας στο πιάνο την εξαίρετη σοπράνο Αλίκη Ζαφείρη, σε τραγούδια από τα έργο «Καντάτα Ελευθερίας» του Χρήστου Λεοντή. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας ερμηνεύοντας Ωδές από το έργο «Ύμνος εις την Ελευθερία» του Διονύσιου Σολωμού και αποδίδοντας με μοναδικό τρόπο την Ωδή Α, τον Εθνικό μας Ύμνο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος Δαμιανός ως εκπρόσωπος της Μητρόπολης, η πρόεδρος της ΙΛΕΑ η κα Βάνα Μπεντεβή καθώς και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών, παραγωγικών τάξεων και συλλόγων της πόλης μας. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου “ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ”, συμμετείχε και παραβρέθηκε η κα Αικατερίνη Φωκά, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Κεφαλλήνων-Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, ευχαριστεί για άλλη μια φορά όλους τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους το Σύλλογό μας, όλους τους Εθελοντές της Ιονίου Βιβλιοθήκης Αιγίου και ειδικότερα τους Θεώνη Λάφη, Γεράσιμο Μεσσάρη και Γωγώ Παπαφράγκου για την οργάνωση και επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης, τους Τηλέμαχο Καρραβία, Αντιπρόεδρο και Ορέστη Καππάτο, Γενικό Γραμματέα του συλλόγου “ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ” για την επιμέλεια των κειμένων, τον κ. Αντώνη Αργυρόπουλο για την ηχοληψία, τους Χορηγούς μας Διονύσιο Ψύχα και Γεράσιμο Παπαδημητράτο για την οικονομική στήριξη, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας την ηλεκτρονική εφημερίδα Φιλόδημος, το Ράδιο Αίγιο και Master fm για την προβολή της εκδήλωσης.

Σύλλογος Κεφαλλήνων-Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων

2 3 4 5 6 7

Related Posts