Ανέβηκε στο Τραπεζ-άκι ο Νίκος Παπαδάτος, «θα τα βροντήξω όλα κάτω και θα φύγω»

Εδώ και αρκετό καιρό έχει φανεί τόσο στα Δημοτικά Συμβούλια όσο και στον δημόσιο λόγο ότι η παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες της, αφού οι προστριβές των μελών της είναι πολύ συχνές.
Τελευταία παράσταση ήταν αυτή που δόθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ο Νίκος Παπαδάτος παραλίγο να ανέβει πάνω στα έδρανα για να διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο που του φέρθηκαν τόσο ο Ηλίας Κουρκουμέλης όσο και ο Αντώνης Γεωργόπουλος. Αφορμή το θέμα: «Καθορισμός θέσεων τμημάτων αιγιαλών-παραλιών για παραχώρηση με δημοπρασία». Όταν η κουβέντα έφτασε στην παραλία Τραπεζάκι άρχισαν τα όργανα. Ο Αντώνης Γεωργόπουλος, εκλεγμένος Σύμβουλος από την Λειβαθώ, ζήτησε από τον κ. Παπαδάτο να αλλάξει η εισήγηση και να παραχωρηθούν 250 τ.μ. προς εκμετάλλευση στο Τραπεζάκι για καντίνα και ξαπλώστρες από τα 500 τ.μ. που έγραφε. Δίπλα στον κ. Γεωργόπουλο στάθηκε και ο κ. Κουρκουμέλης, Αντιδήμαρχος Λειβαθούς και αυτό έκανε τον κ. Παπαδάτο να βγει κυριολεκτικά από τα ρούχα του, την στιγμή που ο έτερος Δημοτικός Σύμβουλος Λειβαθούς και πρώην Αντιδήμαρχος της περιοχής, Βαγγέλης Κεκάτος ήταν… βυθισμένος στον υπολογιστή του χαρτογραφώντας τον επόμενο προορισμό του ανά την υφήλιο.
Υπήρξε έντονη λογομαχία μεταξύ Παπαδάτου και Γεωργόπουλου στην αρχή και Κουρκουμέλη στη συνέχεια, με αποτέλεσμα ο Εντεταλμένος Σύμβουλος επί των παραλιών να πάρει τα μπογαλάκια του και να φύγει από την αίθουσα εν μέσω… αλαλαγμών. «Παραιτούμαι από Εντεταλμένος Σύμβουλος για τους αιγιαλούς και φεύγω», ανέφερε ο κ. Παπαδάτος και έφυγε. Άμεσα έτρεξαν πίσω του τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Σπύρος Ματιάτος, την ώρα που στην αίθουσα η αντιπολίτευση έκανε λόγο για το περίφημο Μπετόν Αρμέ που είχε πει στην αρχή αυτής της Δημοτικής Θητείας ο αναπληρωτής του Δημάρχου, Διονύσης Λυκούδης, που χθες απουσίαζε για ακόμη μια φορά από τη συνεδρίαση. «Έχετε εικόνα πλήρους αποσύνθεσης» ήταν τα λόγια του Διονύση Αραβαντινού, ενώ ο Γιώργος Τζωρτζάτος βρήκε την ευκαιρία να καταγγείλει τις ατασθαλίες που κατά την γνώμη του έγιναν στην περσινή διαδικασία δημοπράτησης των παραλιών. Ο Γεράσιμος Παπαναστασάτος αντέδρασε, ο πρόεδρος φώναξε στον κ. Τζωρτζάτο και απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο. Εν τω μεταξύ Δήμαρχος και Ματιάτος έφεραν στην αίθουσα τον κ. Παπαδάτο και η εισήγηση ψηφίστηκε με την διαφοροποίηση για το Τραπεζάζι των κ.κ. Γεωργόπουλου και Κουρκουμέλη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

2 3 4

Related Posts