Ρεβίθια φούρνου με ντομάτα

Διανύουμε τις ημέρες της Σαρακοστής και οι συνταγές μας θα είναι περιορισμένες, αφού η νηστεία έχει γίνει πλέον… συνήθεια. Θα σας παρουσιάσουμε σήμερα ένα νόστιμο πιάτο, που δεν το συνηθίζουμε να το χρησιμοποιούμε συχνά, τα ρεβίθια φούρνου.

Υλικά
1/2 κιλό ρεβίθια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
2 φλιτζάνια φρέσκια ντομάτα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο ή 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Μουσκεύουμε από την προηγούμενη νύχτα τα ρεβίθια σε άφθονο νερό. Την επομένη, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε ταψί. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο από το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και πριν από το τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αδειάζουμε τη σάλτσα στο ταψί με τα ρεβίθια, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 ποτήρι νερό, λίγο αλάτι και τα μυριστικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι τα ρεβίθια να χυλώσουν.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

Related Posts