Πρωτοφανής «δελφινομαχία» στα… υπόγεια του Μεγάρου απόντος του Αναπληρωτή

Ακήρυχτος πόλεμος έχει ξεσπάσει στα υπόγεια του Μεγάρου μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Νίκου Ανουσάκη, και του προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελου Κωνσταντάκη, καθώς η πολύμηνη απουσία του Αναπληρωτή του Δημάρχου, Διονύση Λυκούδη, έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στο ζήτημα της διαδοχής Παρίση.
Τους τελευταίους τρεις μήνες και ειδικότερα μετά την ήττα στο Επιμελητήριο, που τη χρεώθηκε προσωπικά, ο «πασών των Ρωσιών» έχει εξαφανιστεί από την Κεφαλονιά σε σημείο που κάποιοι να σκέφτονται να τον βάλουν στο silver alert. Άλλοι λένε ότι ματσακονίζει το «Αλεξάνδρα Λ» στον Πειραιά μήπως προλάβει το Πάσχα, άλλοι ότι έχει πέσει σε βαθιά κατάθλιψη γιατί όλοι τον κατηγορούν για το βατερλώ του Επιμελητηρίου και άλλο ότι έπεσε θύμα του… έρωτα. Η ουσία είναι ότι έχουν βρει χώρο οι περίφημοι δελφίνοι της ισχυρής Κεφαλονιάς και αλωνίζουν. Πιο συγκεκριμένα, οι Νίκος Ανουσάκης και Άγγελος Κωνσταντάκης έχουν επιδοθεί σε έναν ανηλεή εμφύλιο για το ποιος από τους δύο θα επικρατήσει σε ενδεχόμενη αποχώρηση Παρίση. Έτσι εξηγείται ότι ο Ανουσάκης το τελευταίο διάστημα προβάλλει το έργο του στη ΔΕΥΑΚ, ενώ ακολουθούσε μέχρι σήμερα πιο συντηρητική επικοινωνιακή πολιτική και έτσι ερμηνεύεται ότι ξαφνικά ο Κωνσταντάκης φόρεσε τα… φυσεκλίκια του και επιτέθηκε με ανήκειο τρόπο στον Μάκη Φόρτε και στον Σπύρο Σαμούρη μέσα από ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις, ώστε να αποτινάξει το στίγμα του «χαμηλών τόνων» και «καλοχαιρέτα».

2

Ο Κατσιβέλης ανάμεσα στους δύο δελφίνους για να αποφευχθούν τα χειρότερα

Παράλληλα και οι δύο έχουν φτιάξει τις δικές τους ομάδες μέσα στη Δημοτική Αρχή. Τον μεν Ανουσάκη τον στηρίζουν οι σκληροπυρηνικοί (Παπαδάτος Νίκος, Μοσχονάς Αλέξης, Κοκκόλης Παναγής, Κοκκόσης Διονύσης κα), ενώ τον Κωνσταντάκη στηρίζουν οι λεγόμενοι δημοσιοσχεσίτες (Κατσιβέλης Γιώργος, Κουρκουμέλης Ηλίας, Γαρμπή Σοφία κα). Οι υπόλοιποι κρατούν στάση αναμονής παρακολουθώντας έκπληκτοι την σιωπηρά αυτή αναμέτρηση, ενώ σφόδρα ενοχλημένος εμφανίζεται ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κεκάτος, ο οποίος βλέπει το τρένο τόσο της διαδοχής όσο και της Βουλής να τον ξεφορτώνει κάπου μεταξύ Αμπού Ντάμπι και Σόφιας. Η κατάσταση προ το παρόν διατηρείται σε πολιτισμένα επίπεδα, αλλά μια σπίθα λείπει για να γίνει… Κούγκι. Και όλα αυτά την ώρα που ο μεγάλος παρακολουθεί από μακριά υποτιμώντας τον κίνδυνο να γυρίσει μια μέρα στο γραφείο του και ένας εκ των Ανουσάκη ή Κωνσταντάκη να έχουν αλλάξει την κλειδαριά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts