«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κατήφορο πλειοδοσίας δημοκρατικών ευαισθησιών»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, το πρωί του Σαββάτου 31 Μαρτίους 2018, με θέμα την ενοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησε το λόγο για να τοποθετηθεί εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αποχώρησε από την αίθουσα, αρνούμενος να συγχρωτιστεί και να αναπτύξει διάλογο με εκπροσώπους του νεοναζιστικού μορφώματος. Παρέμεινε δε, εκτός αιθούσης καθ’ όλη τη διάρκεια τοποθέτησης του εκπροσώπου της Χ.Α. Ο κ. Γαλιατσάτος πριν την αποχώρησή του υπενθύμισε ότι οι σχέσεις της περιφερειακής αρχής με την Χρυσή Αυγή είναι στο “κόκκινο”, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε “όλοι γνωρίζετε ότι μας βαρύνουν τρεις μηνύσεις από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Κέρκυρα. Το γεγονός έχει πάρει άλλωστε πανελλήνιες διαστάσεις και συρόμαστε στα δικαστήρια για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις λογικές, Η δράση που έχουμε αναπτύξει για να ορθώσουμε τείχη προστασίας έναντι εκείνων που αντιστρατεύονται την ισονομία και την ισοπολιτεία έχει δημιουργήσει αντιδράσεις εναντίον μας. Εμείς όμως συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια σε αυτούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας με κηρύγματα μίσους. Είμαστε και θα παραμείνουμε αντίπαλοι όσων επιχειρούν πολιτικές διχασμού της κοινωνίας, με αντιδημοκρατικές και ρατσιστικές πρακτικές. Κανείς δεν δικαιούται να καμώνεται ότι δεν το γνωρίζει αυτό”.

Σχόλιο της ΠΙΝ
Επιπλέον και μετά την σημερινή ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Κεφαλονιάς, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων απαντά στους συντάκτες του κειμένου ότι η φανερή διαστρέβλωση της πραγματικότητας δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στην κατεύθυνση της πάταξης της διείσδυσης του φασιστικού φαινομένου στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, καλεσμένος και ο ίδιος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, αποχώρησε από την αίθουσα της συνεδρίασης εκφράζοντας την αντίθεσή του με την παρουσία εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής. Πριν την αποχώρηση όμως είχε εκφραστεί με ξεκάθαρο τρόπο εναντίον του νεοναζιστικού μορφώματος, ενημερώνοντας για τις διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος του από βουλευτή της Χ.Α. Όλα αυτά έγιναν εις επήκοον όλων, συμπεριλαμβανομένων των αιρετών της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι οποίοι επιπλέον είδαν τον Περιφερειάρχη να εξέρχεται της αιθούσης. Ευκαιρίας δοθείσης δε, θα ήταν ενδιαφέρον για όλους να απαντήσουν οι συντάκτες του κειμένου, που μονοπωλούν δημοκρατικές ευαισθησίες και αγαθές προθέσεις, τι έπραξαν αλήθεια, όταν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αρνούμενος να «συμμορφωθεί με τας υποδείξεις» βρέθηκε δις μηνυόμενος από την Χρυσή Αυγή; Τότε δεν μπόρεσαν να βρουν λίγο χρόνο για την έκδοση, έστω και μιας τυπικής, ανακοίνωσης; Σε κάθε περίπτωση δεν προτιθέμεθα να συνεχίσουμε αυτόν τον κατήφορο πλειοδοσίας δημοκρατικών αισθημάτων και πράξεων, ο οποίος προσφέρει χείριστες υπηρεσίες στη δημιουργία ισχυρού κοινωνικού μετώπου για την αντιμετώπιση φασιστικών, αντιδημοκρατικών και ρατσιστικών φαινομένων. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts