Νηστίσιμο ρυζόγαλο καρύδας με μάνγκο

Ένα εύκολο και σχετικά γρήγορο γλυκό, ιδανικό για τις μέρες νηστείας θα σας παρουσιάσουμε σήμερα. Το κλασικό μας ρυζόγαλο σε μια εξωτική παραλλαγή, φτιαγμένο με γάλα καρύδας.

Υλικά
400 ml γάλα καρύδας (προσοχή, όχι κρέμα)
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
4 κ.σ. ζάχαρη
1/8 κ.γ. αλάτι
250 γρ μάνγκο κομπόστα (στραγγισμένο βάρος – από κονσέρβα 420 γρ) σε φέτες
λίγα φιστίκια Αιγίνης ωμά, χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα καρύδας, το νερό, το ρύζι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση. Όταν αρχίσουν οι πρώτες μικρές φουσκαλίτσες (καταλαβαίνουμε και τη διαφορά στον ήχο) χαμηλώνουμε τη φωτιά (εγώ το είχα στο 2 από 9). Αφήνουμε να σιγοβράσει (ξεσκέπαστο) για περίπου 25 με 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει το ρυζόγαλο. Στα 15 λεπτά εγώ κατέβασα τη φωτιά στο 1. Το κλείνουμε όταν αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Για μένα ήταν ιδανικό στα 30 λεπτά. Δεν ξεχνάμε άλλωστε ότι πήζει κι άλλο λίγο όσο κρυώνει. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο με φέτες μάνγκο και ένα πασπάλισμα από φιστίκια Αιγίνης.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

Related Posts