Υπογραφή της σύμβασης για το έργο του Εργοστασίου Επεξεργασίας Νερού στο Αργοστόλι

Υπεγράφη νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, 10 Απριλίου 2018, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, η σύμβαση για το έργο του Εργοστασίου Επεξεργασίας Νερού στο Αργοστόλι, ανάμεσα στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, κ. Αλέξανδρο Παρίση, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, κ. Νίκο Ανουσάκη, καθώς και τον ανάδοχο του έργου, κ. Διονύση Γεωργόπουλο από την «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.». Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και υπεύθυνος για τα τεχνικά έργα του Δήμου Κεφαλλονιάς, κ. Διονύσης Λυκούδης, και το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Νίκος Παπαδάτος.
Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, κ. Αλέξανδρος Παρίσης, δήλωσε υπερήφανος για το συγκεκριμένο έργο, καθώς θα καταφέρει τόσο οικονομικά όσο και ποιοτικά να αναβαθμίσει την κοινωνία της Κεφαλλονιάς, κάτι το οποίο θα διαπιστωθεί στην συνέχεια. Ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και υπεύθυνος για τα τεχνικά έργα του Δήμου Κεφαλλονιάς, κ. Διονύσης Λυκούδης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την στήριξη, σχολίασε πως η παρούσα Δημοτική Αρχή αποδεικνύει με αυτό το έργο πως είναι μια ισχυρή ομάδα που δεν αρκείται μόνο στα έργα αναπλάσεων και εικόνας, αλλά και στα βαθιά έργα υποδομής. «Το Αργοστόλι ποτέ δεν ήπιε καθαρό νερό από τη βρύση του και η σημερινή ημέρα είναι ιστορική γιατί θα συμβάλει στην τοπική οικονομία, την ανάπτυξη του νησιού και την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής μας. Είναι ένα έργο που στέλνει το Αργοστόλι στο μέλλον, το είχαμε υποσχεθεί από το 2011 και σήμερα βρίσκεται στην φάση της υλοποίησης», συμπλήρωσε, και συνέχισε λέγοντας πως η προσπάθεια δεν σταματά εδώ, αφού τον Σεπτέμβρη ξεκινούν τα έργα στο παραλιακό μέτωπο, ενώ αναμένεται τον Μάιο η παραλαβή του Δημοτικού Γηροκομείου.
Ενθουσιασμένος με την υπογραφή της σύμβασης παρουσιάστηκε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κ. Νίκος Ανουσάκης, λέγοντας πως η Κεφαλλονιά είναι μπροστά τρία και τέσσερα στάδια από άλλους Δήμους της Ελλάδας, γιατί κινείται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς και κάνει έργα μέσα στην κρίση, όταν σε εποχές ευμάρειας τέτοια έργα δεν μπορούσαν να ολοκληρωθούν. Χαρακτήρισε το εργοστάσιο νερού «έργο πνοής» και δήλωσε «Ως ΔΕΥΑΚ κάναμε ό, τι καλύτερο μπορούσαμε για να πετύχουμε σήμερα το ιδανικό αποτέλεσμα». Από την πλευρά του, ο ανάδοχος του έργου, κ. Διονύσης Γεωργόπουλος ενημέρωσε πως η εταιρεία του χρησιμοποιεί την πιο σύγχρονη τεχνολογία, αυτήν της αντίστροφης όσμωσης και για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα χρησιμοποιηθούν και φωτοβολταϊκά, ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο το κόστος. Διαβεβαίωσε τέλος ότι θα κάνει το καλύτερο για την πατρίδα του και μέχρι τέλος του χρόνου ο Αργοστολιώτης θα πίνει νερό από τη βρύση του. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 7,247,130.40 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και αφορά στην προμήθεια της μονάδας αφαλάτωσης και την 12-μηνη δοκιμαστική λειτουργία της μονάδας, καθώς και την 6-ετή κανονική λειτουργία της μονάδας.

Από τον Δήμο Κεφαλονιάς

2 3 4

Related Posts