Γύρισαν από την… κόλαση τα Διλινάτα μετά το 2-2 με τους Πρόννους στις Κεραμειές

Εξακολούθησαν να έχουν το πάνω χέρι τα Διλινάτα αναφορικά με την κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος, αφού κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς και να κάνουν το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου, 2-2 στο τέλος κόντρα στους Πρόννους.
Η ομάδα του Χρήστου Τζωρτζάτου μπήκε αρκετά νωθρά στο ματς, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να φαίνονται ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Καλαφάτη. Οι γηπεδούχοι, χωρίς σχέδιο στο γήπεδο και με τραγικά λάθη στην αμυντική τους γραμμή ήταν σχεδόν βέβαιο ότι πολύ γρήγορα θα βρίσκονταν πίσω στο σκορ. Αυτό έγινε στο 12 όταν ο Χρήστος Κουρκουμέλης εκτέλεσε ένα φάουλ αρκετά πίσω από την μεσαία γραμμή, έφερε την μπάλα στο κέντρο της άμυνας των Διλινάτων, όπου μπερδεύτηκε και από κοντά ο Κυριάκος Κουρκουμέλης άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Δεν πέρασαν παρά μόλις τρία λεπτά και τα Διλινάτα υπέστησαν και δεύτερη ψυχρολουσία. Ο Στάβερης από τα αριστερά θα κάνει τη σέντρα μέσα στην περιοχή, το… τσάμικο στην άμυνα των Διλινάτων θα είναι εντυπωσιακό και ο Σπαθής από κοντά και σε κενό τέρμα θα κάνει το 0-2 για τους Πρόννους μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 18 τα Διλινάτα έφτασαν για πρώτη φορά με αξιώσεις στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Φάουλ του Τούρλα από τα αριστερά, κεφαλιά του Δημήτρη Τζωρτζάτου και πάνω στην γραμμή θα διώξει ο Ζαρνακούπης. Ένα λεπτό αργότερα ο Βουκελάτος θα βρεθεί μέσα στην περιοχή των Πρόννων, θα κάνει το σουτ, όμως ο Παπαβασιλείου θα διώξει σε κόρνερ. Στο 22 ο Κλειτογιάννης θα εκτελέσει ένα κόρνερ από τα αριστερά, με την κεφαλιά του Δημήτρη Τζωρτζάτου να περνάει ελάχιστα έξω από την εστία των Πρόννων.

Ξύπνησαν στο Β ημίχρονο και έμειναν ζωντανά τα Διλινάτα
Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Χωρίς να ανέβει αρκετά η ποιότητα του αγώνα, τα Διλινάτα επέβαλαν από την αρχή της επανάληψης τον ρυθμό τους και πολύ γρήγορα κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια. Στο 51 ο Βουκελάτος θα βρεθεί μέσα στην περιοχή των Πρόννων και με το… κακό του πόδι, το δεξί με σουτ θα νικήσει τον Παπαβασιλείου μειώνοντας σε 1-2 για τους γηπεδούχους. Στο 55 το φάουλ του Τούρλα θα περάσει ελάχιστα έξω από την εστία των Πρόννων και στο 61 θα έρθει η ισοφάριση. Ο Κλειτογιάννης θα εκτελέσει δυνατά το πλάγιο από τα αριστερά, η άμυνα των Πρόννων θα αδρανήσει και ο Βουκελάτος θα γράψει με σουτ το 2-2. Από εκεί και πέρα το ματς κρεμόταν σε μια κλωστή, με τις δύο ομάδες να μην ρισκάρουν όπως θα περιμέναμε για τη νίκη. Στο 70 το σουτ του Ζαρνακούπη θα περάσει πολύ κοντά από την εστία του Καλαφάτη. Στο 70 τα Διλινάτα άγγιξαν το τρίτο γκολ. Ο Αρμάντο θα κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα θα περάσει από τον Βουκελάτο και ο επέρχόμενος Καλαφάτης θα αιφνιδιαστεί, με την κεφαλιά του να καταλήγει στα χέρια του Παπαβασιλείου. Στο 75 ήταν η σειρά των Πρόννων να ακουμπήσουν το τρίτο γκολ. Ο Μοντεσάντος θα κλέψει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και την ώρα που ήταν έτοιμος να… πυροβολήσει με τάκλιν αυτοθυσίας ο Χαραλαμπόγλου θα ακουμπήσει τόσο την μπάλα όσο αυτή να καταλήξει κόρνερ λίγο έξω από τα δοκάρια του Καλαφάτη. Στο 80 θα έχουμε ουσιαστικά την τελευταία φάση του ματς, όταν το σουτ του Αρμάντο πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Παπαβασιλείου. Η σημερινή ισοπαλία ανοίγει την… όρεξη της Εικοσιμίας, που αύριο αγωνίζεται με τα Φωκάτα και σε περίπτωση νίκης της να μπει για τα καλά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
ΔΙΛΙΝΑΤΑ: (Χρήστος Τζωρτζάτος), Καλαφάτης, Κλειτογιάννης, Τζωρτζάτος Δημ. (68 Νεστερένκο), Αναλυτής (46 Χαραλαμπόγλου), Τζωρτζάτος Χρ. (62 Τζωρτζάτος Κ.), Τούρλας, Αρμάντο (87 Κοσμάς), Τζωρτζάτος Διον., Βουκελάτος, Καλαφάτης, Τζωρτζάτος Γ.
ΠΡΟΝΝΟΙ: (Δημήτρης Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Α., Σπαθής, Κουρκουμέλης Χρ., Παπαδημητρόπουλος, Κουρκουμέλης Σπ., Μπάμπης (76 Περαμανζτής), Κουρκουμέλης Κ., Μοντεσάντος, Στάβερης, Ζαρνακούπης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

 

Related Posts