Όλη η αλήθεια για τις «απευθείας αναθέσεις» ασφάλειας των μελών του Επιμελητηρίου

Το τελευταίο διάστημα ένας περίεργος… κομήτης έχει εμφανιστεί στον διαδικτυακό αέρα της Κεφαλονιάς, όπου ανώνυμα προσπαθεί να κάνει… ρεπορτάζ για να μας ενημερώσει για τα καλώς και καλώς γενόμενα στο νησί μας.
Το ρεπορτάζ πάντα είναι καλοδεχούμενο, ακόμη και αν περιέχει μέσα υποκειμενικά στοιχεία από τον συντάκτη του, ο οποίος όμως οφείλει να βάζει και το ονοματάκι του κάτω από τα γραφόμενά του, προκειμένου όλοι να γνωρίζουν από ποιον προέρχεται το ρεπορτάζ. Ο… εγκέφαλος λοιπόν αυτός «συνάδελφος» ανακάλυψε ότι στο Επιμελητήριο γίνονται πράματα και θάματα. Λεφτά πάνε και έρχονται, απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους της διοίκησης κυκλοφορούν αβέρτα και άλλα πολλά. Η τελευταία ανακάλυψη του «συναδέλφου» είχε να κάνει με την απευθείας ανάθεση (;) που έκανε το Επιμελητήριο στο Ασφαλιστικό Γραφείο του Τάσου Παπαθεοδωρόπουλου αναφορικά με την κάρτα ασφάλισης των μελών του Επιμελητηρίου. Ρωτήσαμε τον πρόεδρο, Σταύρο Σπαθή, ο οποίος δεν θέλησε να απαντήσει σε ανώνυμα δημοσιεύματα και μας παρέπεμψε στον ίδιο τον κ. Παπαθεοδωρόπουλο για να μας δώσει μια εξήγηση. Μετά από αρκετά λεπτά συνομιλίας μαζί του βγήκε το συμπέρασμα ότι η Ασφαλιστική Εταιρία που εκπροσωπεί στην Κεφαλονιά αποφάσισε να κάνει πρόταση στο Επιμελητήριο για συνεργασία μαζί του, προκειμένου να ασφαλίσει τα μέλη του (περίπου 4000), τα οποία μέσα από αυτή την ασφάλιση να έχουν έκπτωση 75% σε πολλά διαγνωστικά και ιατρικά κέντρα της χώρας μας, με τα οποία είναι συμβεβλημένη η ανωτέρω Ασφαλιστική Εταιρία, χωρίς το Επιμελητήριο να επιβαρυνθεί έστω ένα ευρώ.
Ουσιαστικά προσφέρθηκε στο Επιμελητήριο ένα δώρο, που σύμφωνα με τους ανώνυμους συναδέλφους θα έπρεπε το ανώτατο όργανο των επαγγελματιών των νησιών μας να κάνει… διαγωνισμό. Γελοία πράγματα δηλαδή. Σαν να προσφέρει ένας ευεργέτης στον Δήμο ή την Περιφέρεια τα χρήματα για να φτιαχτεί μια πλατεία ή ένα σχολείο και αυτοί να κάνουν τους… δύσκολους για το αν θα δεχτούν την προσφορά αυτή ή να κάνουν διαγωνισμό! Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής και η Διοικούσα Επιτροπή (υπάρχει και μέλος της αντιπολίτευσης μέσα) αποφάσισε κατά την χθεσινή της συνεδρίαση να… τραβήξει και άλλο το σχοινί προς όφελος των επαγγελματιών-μελών του Επιμελητηρίου. Έχοντας στα χέρια της την προσφορά από το Ασφαλιστικό Γραφείο που εκπροσωπεί στην Κεφαλονιά ο Τάσος Παπαθεοδωρόπουλος, ζήτησε και από άλλα Ασφαλιστικά Γραφεία, αν επιθυμούν, να προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στα μέλη. Στον πρώτο που απευθύνθηκε ήταν ο πρώτος σε σταυρούς στις τελευταίες εκλογές και μέλος της αντιπολίτευσης, Γεράσιμος Παπαναστασάτος, που εκπροσωπεί άλλη Ασφαλιστική Εταιρία στην Κεφαλονιά. Αν ο κ. Παπαναστασάτος κάνει μεγαλύτερη δωρεά στο Επιμελητήριο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος, Σταύρος Σπαθής, θα υπογράψει με χέρια και με… πόδια αυτή την «απευθείας ανάθεση…».

Υ.Γ. Μην ξεχάσει η αντιπολίτευση του Επιμελητηρίου να ερευνήσει εις βάθος την απευθείας ανάθεση και να ζητήσει εξηγήσεις από την διοίκηση του Επιμελητηρίου.
Υ.Γ. 2 Είμαστε σε αναμονή για το αν θα πάρει… χαμπάρι ο Νίκος Ανουσάκης την απευθείας αυτή ανάθεση του Επιμελητηρίου και ενημερώσει τον «συνάδελφο» και τους αναγνώστες του για τη μεγάλη ρεμούλα του Επιμελητηρίου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts