Οι λουφατζήδες της Ελλάδας…

Δύσκολοι καιροί για την Ελλάδα. Όχι μόνο οικονομικοί. Κυρίως ηθικοί και εθνικοί. Στα ανατολικά μας η Τουρκία δίνει μαθήματα αλαζονείας και προκλητικότητας με πρώτο διδάσκοντα τον πρόεδρο Ερντογάν που μεθυσμένος από την εξουσία έχει ξεχάσει την ουσία ότι δηλαδή μόνο η ειρηνική συνύπαρξη θα εξασφαλίσει την ευημερία και των δύο χωρών.
Στα βόρειά μας έχουμε μια άλλη κατάσταση. Από το βορά δεν απειλείται η ακεραιότητα της Ελλάδας, έχουμε όμως να κάνουμε με σχιζοφρενικές καταστάσεις. Με ανθρώπους που προσπαθούν να αποκτήσουν ένδοξο παρελθόν κλέβοντας τη δική μας ιστορία. Όμως, η Ελλάδα κινδυνεύει περισσότερο από το ανεκδιήγητο πολιτικό της κατεστημένο! Ανίκανοι, καιροσκόποι, καρεκλομανείς, ανεύθυνοι, επιλήσμονες πολιτικοί έχουν φέρει την Ελλάδα στα σημερινά της χάλια. Και αντί να καθίσουν κάτω και να βρουν λύσεις στα προβλήματά που ταλανίζουν για χρόνια τη χώρα, κατηγορούν ο ένας τον άλλο για την κατάντια μας. Και το χειρότερο. Δεν αποδέχονται καμιά ευθύνη. Όλοι λένε ότι φταίνε οι άλλοι! Γράφω τούτες τις γραμμές με θυμό έχοντας (ξανα)διαβάσει δύο παλιότερα δημοσιεύματα, που μου έστειλε φίλος από τη Θεσσαλονίκη, τα οποία αφορούν στους λουφατζήδες πολιτικούς. Τους κυρίους αυτούς που κάθε τόσο μάς καλούν να κάνουμε θυσίες για την Πατρίδα, θυσίες που οι ίδιοι με ζηλευτές μανούβρες απέφυγαν!
Ένα μόνο δείγμα των μεγάλων του έθνους λουφατζήδων:
Ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου παρουσιάστηκε το 1978 στην Καλαμάτα ως Γραφέας Αρμάτων (τι είναι τούτο πάλι;) και απολύθηκε τον επόμενο χρόνο έχοντας εξαγοράσει 16 μήνες θητείας έναντι του… τρομακτικού ποσού των 19 χιλιάδων δραχμών.
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπηρέτησε μόνο τρεις μήνες στο Πολεμικό Ναυτικό το 1977. Τους υπόλοιπους 21 μήνες τους εξαγόρασε με το ποσό των 21 χιλιάδων δραχμών (ε ρε ενίσχυση που πήραν οι Ένοπλες Δυνάμεις!).
Ο επίσης πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής κατατάγηκε στο Πολεμικό Ναυτικό και υπηρέτησε ολόκληρη τη θητεία του ως διαχειριστής. Στο ΠΝ έμαθε ότι έπασχε από πλατυποδία!
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατατάγηκε στην Κόρινθο το 1986. Οι γιατροί τον έβγαλαν ακατάλληλο λόγω… «παχυσαρκίας». Εξαγόρασε 9 μήνες θητείας με 27 χιλιάδες δραχμούλες!
Ο έγκλειστος στις φυλακές πρώην υπουργός Άμυνας (!) Άκης Τσοχατζόπουλος είχε περιπέτειες με το στρατό (όπως είχε αργότερα και με τα εξοπλιστικά «λαδώματα»). Το 1968 κηρύχθηκε ανυπότακτος και το 1975 εξαγόρασε 29 μήνες θητείας με 29 χιλιάδες δραχμές (με τα «λαδώματα» ο άνθρωπος απλά θέλησε να πάρει τα χρήματά του πίσω).
Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος κατατάχθηκε το 1959 στο Πολεμικό Ναυτικό και υπηρέτησε όλη τη θητεία του στο άκρως επικίνδυνο πόστο του φαροφύλακα σε ένα φάρο κοντά στα σύνορα! Στο… μακρινό Πειραιά!
Ο Γεώργιος Καρατζαφέρης υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία στην Αττική, αλλά το πιο επικίνδυνο κομμάτι της θητείας του το έκανε σε ακριτικό αεροδρόμιο της Οδού Πανεπιστημίου της Αθήνας (Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑ).
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με μέσο πέτυχε μετάταξη από το Στρατό Ξηράς στο Ναυτικό. Με τις αναβολές που πέτυχε κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί τη μείωση της θητείας και έτσι υπηρέτησε τρεις μήνες λιγότερους. Απολύθηκε τον Ιούλιο του 2004 για να απολαύσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας!
Ο βουλευτής του πάλαι ποτέ ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης, μετά από αμέτρητες αμφιλεγόμενες αναβολές κατόρθωσε να ντυθεί φαντάρος μόνο για 45 μέρες!
Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν υπηρέτησε ποτέ στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το 1943-44 υπηρέτησε σαν εθελοντής νοσοκόμος στο Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.
Οι προαναφερθέντες δεν είναι οι μοναδικοί. Αν ανατρέξετε στο διαδίκτυο θα βρείτε και πάρα πολλούς άλλους που ο περιορισμένος χώρος καθιστά αδύνατη τη «φιλοξενία» τους.
Είμαι βέβαιος ότι η λίστα της ντροπής θα αυξάνεται συνεχώς όσο οι πραγματικά ικανοί και προσοντούχοι πολίτες αφήνουν τις τύχες της χώρες σε ανίκανους. Και ας μη ξεχνάμε ότι αν μας κυβερνούν ανίκανοι την ευθύνη έχουν οι ικανοί.
Κατά τα άλλα, περαστικά μας!

Γιώργος Μεσσάρης

Related Posts