Σημαντικές επιτυχίες από τη Γ.Ε. Κεφαλονιάς, πρώτη με ρεκόρ η Ιωάννα Σολιδάκη

7 μετάλλια, 3 όρια πρόκρισης για Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, 1 ρεκόρ Κεφαλονιάς και 5η θέση στη γενική κατάταξη είναι ο απολογισμός για τη Γ.Ε Κεφαλληνίας στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Στίβου Κ16 που έγινε την Κυριακή 22 Απρίλη στο Παμπελοποννησιακό στάδιο Πάτρας.
Αδιαμφησβήτητα την κορυφαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Ιωάννα Σολιδάκη που κέρδισε την 1η θέση στα 80μ, με νέο ρεκόρ Κεφαλονιάς 10.73, πιάνοντας εύκολα και το όριο πρόκρισης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα γίνει τέλος Ιουνίου στη Χαλκίδα.
Όριο και 2η θέση είχαμε και από την Νάντια Σταματελάτου στο ύψος με επίδοση 1.53, την καλύτερη επίδοση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ μαθήτρια Β γυμνασίου από την Κεφαλονιά. Να σημειωθεί ότι αυτός ήταν ο πρώτος της επίσημος αγώνας, αφού ξεκίνησε τον στίβο μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Πολύ καλός και ο Πάνος Αλυσανδράτος ο οποίος ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στο ύψος (1.60) και πήρε τη 2η θέση στο αγώνισμα, ενώ επιβεβαίωσε ότι εκτός από άλμα διαθέτει και ταχύτητα κερδίζοντας τη 2η θέση στα 150μ με επίδοση 18.56 (όριο πρόκρισης Παν. Πρωταθλήματος).
Συνολικά στην Πάτρα αγωνίστηκαν 25 αθλητές της Γ.Ε.Κ, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά εκτός Κεφαλονιάς, οι οποίοι με την προσπάθεια τους έφεραν την ομάδα μας στην 5η θέση της γενικής κατάταξης με 62 βαθμούς.
Το ερχόμενο Σάββατο είναι η σειρά των μεγάλων στο διασυλλογικό Ανδρών – Γυναικών που θα γίνει σε 10 ομίλους σε όλη την Ελλάδα, ενώ στις 5 Μάϊου, οι αθλητές και οι αθλήτριες μας θα δώσουν δυναμικό παρόν στα Βεργώτεια στο Ληξούρι.

Νίκος Μεταξάς

2 3

Related Posts