Πατάτες με μπέικον και παρμεζάνα

Οι πατάτες από μόνες τους μπορεί να αποτελέσουν ένα κυρίως πιάτο για αρκετούς από εμάς. Ωστόσο, αν μπερδέψουμε λίγο την Κεφαλονιά με την Ιταλία τότε το αποτέλεσμα σε ένα πιάτο πατάτες μπορεί να είναι εκπληκτικό.

Υλικά
6 πατάτες
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση
Πλένετε εξωτερικά τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, χωρίς να λιώσουν. Όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς και φροντίζοντας να μην καεί. Όταν γίνει χρυσαφί, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες μαζί με την πάπρικα, ανακατεύοντας μαζί με το μπέικον για να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Τις τοποθετείτε σε μία ζεστή πιατέλα και τις πασπαλίζετε με αλάτι και παρμεζάνα.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

Related Posts