Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηρίου εκλέχθηκε ο Σταύρος Σπαθής

Μία ακόμη φωνή θα αποκτήσει το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης, μια και ο πρόεδρός του, Σταύρος Σπαθής, κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου στο Περιφερειακό Επιμελητήριο, μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στην Κέρκυρα.
Ο θεσμός του Περιφερειακού Επιμελητηρίου είναι ένας νέος θεσμός και λειτουργεί σε ολόκληρη την Ελλάδα σύμφωνα με τις 13 Περιφέρειες που είναι χωρισμένη η χώρα. Πρόεδρος αναδείχθηκε με ομοφωνία ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Γιώργος Χονδρογιάννης. Αμέσως μετά την διαδικασία της ψηφοφορίας το Σώμα έκανε και το πρώτο του Συμβούλιο, όπου οι θέσεις του Σταύρου Σπαθή ακούστηκαν και υιοθετήθηκαν από τους υπόλοιπους. Όλοι συμφώνησαν στο γεγονός ότι τα Ιόνια Νησιά άργησαν να ξεκινήσουν την επιμελητηριακή τους συνεργασία και μόνο μετά από την θεσμική ένωση που προήλθε από την Πολιτεία κατάφεραν τα τέσσερα Επιμελητήρια να μαζευτούν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν τα κοινά τους προβλήματα. «Πρέπει να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας για να πείσουμε τις διάφορες βαθμίδες εξουσίας ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πρέπει όχι μόνο να μείνει στον περιφερειακό χάρτη της Ελλάδας, αλλά μπορεί από μόνη της να αναλάβει πρωτοβουλίες», ήταν τα λόγια που ακούστηκαν από όλους. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο πρώτο αυτό Συμβούλιο ήταν αρκετά σημαντικές, αν και δεν υπήρχε ημερήσια διάταξη για τα θέματα. Ανάμεσα σε όλα αποφασίστηκε:
-Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη, Θόδωρο Γαλιατσάτο προκειμένου από εδώ και πέρα η Περιφέρεια να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις του Περιφερειακού Επιμελητηρίου.
-Επίσκεψη στον πρόεδρο της ΠΕΔΙΝ, Αλέξανδρο Παρίση, για τον ίδιο λόγο.
-Υποβολή πρότασης στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Σπύρο Γαλιατσάτο, αναφορικά με την ενιαία τουριστική προβολή των νησιών μας, ωστόσο το κάθε νησί να διατηρήσει τη μοναδικότητά του ακόμη και στα χρήματα που δαπανώνται από την Περιφέρεια για την προβολή αυτή.
-Επίσκεψη στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και στις κατά τόπους Α/Θμιες και Β/Θμιες διευθύνσεις, προκειμένου να προωθηθεί ο ενδοπεριφερειακός σχολικός τουρισμός.
Ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να γίνονται τουλάχιστον τέσσερα τακτικά Συμβούλια τον χρόνο και αποφασίστηκε αυτά να γίνουν στις έδρες των τεσσάρων Ιόνιων Επιμελητηρίων, αρχής γενομένης από την Κέρκυρα στο τέλος Μαΐου. Μπορεί να γίνουν και έκτακτα Συμβούλια με τηλεδιάσκεψη. Αναφορικά με την εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου ο Σταύρος Σπαθής μας είπε: «Η θεσμοθέτηση του Περιφερειακού Επιμελητηρίου είναι το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα προκειμένου να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η Κέρκυρα των 15.000 επαγγελματιών, η Ζάκυνθος των 7.500 επαγγελματιών, η Κεφαλονιά των 4.500 επαγγελματιών και η Λευκάδα των 3.500 επαγγελματιών είναι η καλύτερη μαγιά για να προστατεύσουμε την Περιφέρειά μας. Από την 1η Ιανουαρίου του 2019 εντάσσονται στα Επιμελητήρια και τα ξενοδοχεία, οπότε καταλαβαίνετε για τι αριθμούς μιλάμε. Εμείς ως Επιμελητήριο Κεφαλονιάς έχουμε την υποχρέωση να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση της επιμελητηριακής μας συνοχής και κατά δεύτερο λόγο αποκτούμε ακόμη μια φωνή προς τα έξω. Το Επιμελητήριό μας μέσω του Περιφερειακού ή μέσω του ΕΟΑΕΝ φροντίζει πάντα αναφορικά για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών των νησιών μας».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

2 3 4 5 6 7 8 9

Related Posts