Έμεινε… ζωντανή στην διεκδίκηση του τίτλου η Εικοσιμία, 3-2 τα Διλινάτα

Κυριολεκτικά φωτιά πήρε σήμερα το απόγευμα το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας, αφού η νίκη της Εικοσιμίας με 3-2 επί των Διλινάτων έχει φέρει τρεις ομάδες (Διλινάτα, Πρόννους, Εικοσιμία) σε απόσταση ενός μόλις βαθμού μια αγωνιστική πριν το τέλος.
Η ομάδα του Δημήτρη Ζησιμάτου έκανε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο της σεζόν, αφού μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε να πετύχει τρία γκολ και να προηγηθεί 3-0 των αγνώριστων αγωνιστικά Διλινάτων, που θα μπορούσαν να έχουν δεχθεί και άλλα τέρματα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 4, όταν το σουτ του Αντώνη Κορσιάνου από τα όρια της περιοχής πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Καλαφάτη. Πέρασε ένα αρκετό μεγάλο διάστημα με την Εικοσιμία να έχει κατοχή μπάλας, αλλά να μην δημιουργεί σοβαρές ευκαιρίες μπροστά από την εστία των τυπικά γηπεδούχων. Στο 26 μετά από κόρνερ του Κλειτογιάννη και σύγχυση στην περιοχή του Σέσα, ο Γεράσιμος Τζωρτζάτος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε ελάχιστα έξω σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Αντώνης Κορσιάνος θα δοκιμάσει ξανά το πόδι του από τα όρια της περιοχής, ο Καλαφάτης δεν θα συγκρατήσει την μπάλα και από κοντά ο Αλέκος Πολλάτος θα την σπρώξει στα δίχτυα για το 0-1. Στο 33 παραλίγο τα Διλινάτα να ισοφαρίσουν. Ο Τούρλας έκανε ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Σέσα ακούμπησε την μπάλα, αυτή χτύπησε στο αριστερό του δοκάρι και έφυγε σε κόρνερ. Στο 27 είχαμε μία από τις καλύτερες φάσεις του αγώνα. Ο Κούρτι ξέφυγε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο επερχόμενος Αλέκος Πολλάτος διπλασίασε τόσο τα δικά του τέρματα όσο και αυτά της ομάδας του για το 0-2. Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών αγώνα ο Μπούσι θα περάσει πολύ έξυπνη μπαλιά στον Δημήτρη Πολλάτο και αυτός θα πλασάρει στην έξοδό του τον Καλαφάτη κάνοντας το 3-0 για την Εικοσιμία μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Παραλίγο την ολοκληρωτική ανατροπή τα Διλινάτα
Στο δεύτερο ημίχρονο ο παίκτης-προπονητής των Διλινάτων, Χρήστος Τζωρτζάτος, έκανε σχετικά γρήγορα της τέσσερις αλλαγές του και η απόδοση των Διλινάτων ανέβηκε κατακόρυφα. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν και την οπισθοχώρηση των παικτών της Εικοσιμίας, πέτυχαν δύο γκολ και κατάφεραν τουλάχιστον να αλλάξουν την κακή εικόνα που είχαν στο πρώτο ημίχρονο. Στο 48 ο Τούρλας έκανε ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από την εστία του Σέσα. Στο 61 ο Κλειτογιάννης θα περάσει μπροστινή μπαλιά στον Βουκελάτο, που θα καταφέρει να τσιμπήσει την μπάλα, αλλά στην έξοδό του ο Σέσα θα αποκρούσει με τα πόδια. Στο 72 ο Βουκελάτος θα είναι αυτός που θα βγάλει την κάθετη για τον Τούρλα, που θα πλασάρει τον Σέσα μειώνοντας σε 1-3. Τα Διλινάτα συνέχιζαν να πιέζουν και κατάφεραν στο 87 να μειώσουν και άλλο το σκορ. Στο 87 ο Κλειτογιάννης θα κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα της Εικοσιμίας δεν θα καταφέρει να απομακρύνει, ο Κοσμάτος θα κάνει το σουτ και μετά από κόντρες η μπάλα θα πάει στα δίχτυα του Σέσα για το 2-3. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα που φέρνει τα Διλινάτα στους 12 βαθμούς, όσους και οι Πρόννοι και την Εικοσιμία στους 11. Την τελευταία αγωνιστική θα συγκρουστούν στα Τζαννάτα οι Πρόννοι με τα Διλινάτα και στις Κεραμειές η Εικοσιμία με τα Φωκάτα.
ΔΙΛΙΝΑΤΑ: (Χρήστος Τζωρτζάτος), Καλαφάτης, Κλειτογιάννης, Τζωρτζάτος Δημ., Νεστερένκο (76 Κοσμάτος), Τζωρτζάτος Χρ. (52 Χαραλαμπόγλου), Τούρλας, Ντετλάλα (57 Τζωρτζάτος Κ.), Τζωρτζάτος Διον., Βουκελάτος, Καλαφάτης (62 Τζωρτζάτος Φ.), Τζωρτζάτος Γ.
ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ: (Δημήτρης Ζησιμάτος), Σέσα, Μπάμπης, Στεφανάτος, Φωκάς, Λογκόνης (46 Καπλάνι), Κορσιάνος, Μπούσι (74 Ζαμπαύτης), Πολλάτος Α. (90 Κουμαριώτης), Πολλάτος Δ. (60 Ντετάρ), Κούρτι, Μινέτος.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

 

 

Related Posts