Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Κάποιοι δεν θέλουν να το πιστέψουν, κάποιοι αδυνατούν να κατανοήσουν την λεγόμενη «επανεκκίνηση» του Επιμελητηρίου μας, ωστόσο, η διοίκησή του καταφέρνει να τους διαψεύδει με τα έργα της.
Σήμερα το μεσημέρι επισκέφτηκε το Επιμελητήριο ο Σέρβος Πρέσβης στη χώρα μας, Ντούσαν Σπασόγεβιτς, όπου τον υποδέχθηκε ο Γραμματέας, Χρήστος Καμπανός. (Ο πρόεδρος Σταύρος Σπαθής απουσίαζε στην Αθήνα στη Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων). Τα νέα που έφερε ο κ. Σπασόγεβιτς ήταν πάρα πολύ καλά αναφορικά με την… αναβάθμιση του Επιμελητηρίου μας και την προώθηση των συμφερόντων των επαγγελματιών μελών του στα Βαλκάνια. Ο Πρέσβης ανακοίνωσε ότι το Επιμελητήριό μας θα έχει θέση με εκπρόσωπό του στο Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο, που απαρτίζεται κυρίως από μέλη Επιμελητηρίων της Βόρειας Ελλάδας και φυσικά Σέρβους επιμελητηριακούς. Αυτό προέκυψε από την συζήτηση που είχαν πριν από μερικούς μήνες ο κ. Σπασόγεβιτς με τον Σταύρο Σπαθή, όπου αναπτύχθηκαν ιδέες και σκέψεις για άνοιγμα της αγοράς της Κεφαλονιάς (τοπικών προϊόντων) στην Σερβία. Καταλυτικό ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα είχε ο επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά, Βίκτωρας Ρουχωτάς. Πλέον αναμένεται η πρόταση αυτή να έρθει στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και όπως ανέφερε ο κ. Καμπανός «ελπίζω η απόφαση να είναι ομόφωνη και να στείλουμε μόνιμο αντιπρόσωπο στο Δ.Σ. του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου».
Το δεύτερο μεγάλο θέμα που συζητήθηκε ήταν το άνοιγμα του δρόμου μεταξύ Σερβίας και Κεφαλονιάς αναφορικά με τον θρησκευτικό και εναλλακτικό τουρισμό. Ο κ. Πρέσβης έφερε ως παράδειγμα τη συνεργασία των Σέρβων με το Επιμελητήριο Εύβοιας, που το 2017 έφερε στο νησί αυτό 16.000 Σέρβους τουρίστες μόνο για θρησκευτικό τουρισμό. Η Εύβοια έχει πολλά μοναστήρια και λείψανα Αγίων και οι Σέρβοι για πρώτη φορά πέρασαν την γέφυρα της Χαλκίδας. Όπως τόνισε ο κ. Σπασόγεβιτς, θα γίνουν δύο FORUM σε Θεσσαλονίκη και Βελιγράδι για τα δύο κομμάτια αυτά του τουρισμού και ζήτησε ένας ή περισσότερα μέλη του Επιμελητηρίου να παραβρεθούν εκεί. Ο κ. Καμπανός έκανε κάποιες προτάσεις, ωστόσο ανέφερε ότι το Επιμελητήριο από μόνο του μπορεί να κάνει κάποια πράγματα σε αυτόν τον τομέα, ωστόσο, όπως είπε αν συνεργαστεί πραγματικά με Περιφέρεια και Δήμο μπορούν όλοι μαζί να πετύχουν θαύματα. Ο κ. Σπασόγεβιτς δέχθηκε ως δώρο από το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης ένα καλάθι που περιείχε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα όπως λάδι, μέλι, μάντολες, κρασί και γλυκά. Παρόντες στην συνάντηση αυτή ήταν, πέραν από του κ. Ρουχωτά, ο διευθυντής του Επιμελητηρίου, Νεκτάριος Βαβάσης και ο υπεύθυνος Προγραμμάτων, Κώστας Πρέντζας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

2 3 4 5

Related Posts