Θόδωρος Γαλιατσάτος: «Δεν ήξερε, δεν ρώταγε ο Χαράλαμπος Λυκούδης…»

Ο πολιτευτής της ΝΔ σε Κεφαλονιά-Ιθάκη, Χαράλαμπος Λυκούδης μιλώντας σε ημερίδα του κόμματος στο Αργοστόλι κατηγόρησε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και προσωπικά τον Περιφερειάρχη για μη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 και αμφισβήτησε την θετική παρουσία της ΠΙΝ στα νησιά.
Θα μάθαινε με την ευκαιρία ότι και η όλη ανάπλαση της πλατείας, της οδού Π. Βαλλιάνου και της παραλίας στην γέφυρα χρηματοδοτήθηκε επίσης αποκλειστικά από το ΠΔΕ της ΠΙΝ, όπως άλλωστε επίσης και η χρηματοδότηση της συντήρησης του δημοτικού οδικού δικτύου με 1.000.000 ευρώ. Είναι φανερό ότι ο κ. Χαράλαμπος Λυκούδης ζει μακριά από τα νησιά μας και γι αυτό δεν γνωρίζει τι συμβαίνει με τα έργα, πως αυτά εξελίσσονται και ποιος είναι ο ρόλος της Περιφέρειας. Αυτό μάλλον δεν είναι καλό για έναν πολιτευτή που διεκδικεί να εκπροσωπήσει τα δύο νησιά στο κοινοβούλιο, αλλά ασφαλώς είναι δικό του θέμα. Θα ήταν όμως εύκολο να ρωτήσει και να μάθει, πριν μιλήσει έτσι και εκτεθεί.

Θα μπορούσε για παράδειγμα να ρωτήσει τον Αντιδήμαρχο κ. Διονύση Λυκούδη, ο οποίος με υπερηφάνεια ανακοίνωσε χθες την έναρξη υλοποίησης της ανάπλασης των οδών Ριζοσπαστών και 21ης Μαΐου και έτσι θα μάθαινε ότι το έργο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ με 1.388.000 ευρώ. Θα μάθαινε με την ευκαιρία ότι και η όλη ανάπλαση της πλατείας, της οδού Π. Βαλλιανου και της παραλίας στην γέφυρα χρηματοδοτήθηκε επίσης αποκλειστικά από το ΠΔΕ της ΠΙΝ, όπως άλλωστε επίσης και το έργο της συντήρησης του δημοτικού οδικού δικτύου με 1.000.000 ευρώ.
Αν έκανε ένα κόπο παραπάνω θα μπορούσε να ρωτήσει τον ίδιο τον δήμαρχο Κεφαλονιάς και έτσι σίγουρα θα μάθαινε ότι κρίσιμα έργα όπως το γηροκομείο Αργοστολίου, η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου που είχε απεντάξει η φίλα προσκείμενη περιφερειακή αρχή του κ. Σπύρου και του κ. Κουρή, διασώθηκαν εκτελούνται και ολοκληρώνονται με προσπάθειες του Περιφερειάρχη. Θα μάθαινε ακόμη για την ύδρευση Παλλικής, για το Κέντρο Κοινότητας, για την επισκευή και αναβάθμιση πέντε σχολείων και για άλλα πολλά που εντάχθηκαν στο τρέχον ΕΣΠΑ με αποφάσεις του Περιφερειάρχη και της Περιφερειακής Αρχής. Κι από τον δήμαρχο Ιθάκης θα μπορούσε να μάθει για το τι πράττει η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης για την στήριξη του μικρότερου νησιού του νομού. Δεν ήξερες κ. Χαράλαμπε Λυκούδη, πολιτευτή της ΝΔ, δεν ρώταγες;

Θόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειάρχης ΠΙΝ

Related Posts