Η FRAPORT διαβεβαίωσε ότι δεν θα απαλλοτριωθούν ιδιοκτησίες γύρω από το αεροδρόμιο

Την πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Κεφαλονιά έκανε σήμερα το απόγευμα η FRAPORT αναφορικά με το μέλλον του αεροδρομίου “Άννα Πολλάτου” ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία απαλλοτρίωση πέριξ του αεροδρομίου.
Στο νησί μας βράθηκε ο Αλεξάντερ Ζίνελ chief executive officer της εταιρίας, ο οποίος, πέρα από τις διαβεβαιώσεις περί των απαλλοτριώσεων, παρουσίασε ακόμη πολλά πράγματα αναφορικά με το τι να περιμένουμε από την FRAPORT στο αεροδρόμιό μας, ενώ απάντησε και στις πολλές ερωτήσεις των παρεβρισκόμενων. Όπως τόνισε ο κ. Ζίνελ σκοπός της εταιρίας είναι να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του αεροδρομίου και παράλληλα να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις στις ήδη υπάρχουσες υποδομές. Δίπλα στον officer της εταιρίας ήταν και οι Παύλος Βασιλόπουλος, Ηλίας Τσώνος, Γιάννης Παπάζογλου και Βαγγέλης Μπαλτάς, που με τη σειρά τους έλυσαν πολλές από τις απορίες τόσο των δημοσιογράφων όσο και των απλών πολιτών που βρέθηκαν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας ανέφεραν τις άμεσες επεμβάσεις που θα γίνουν, ορισμένες από αυτές να έχουν ήδη ξεκινήσει.
-Βελτίωση του φωτισμού και της σηματοδότησης στους εσωτερικούς και εξωτερικούς (τερματικοί σταθμοί) χώρους του αεροδρομίου (χώρος στάθμευσης αεροσκαφών, διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης).
-Επεμβάσεις στους εμπορικούς χώρους, στις εγκατάσεις υγιεινής και στις διαδικασίες ελέγχου για την διευκόλυνση των επιβατών.
-Δωρεάν παροχή συνδεσιμότητας με το διαδίκτυο (WiFi).
Στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς θα υπάρξει νέος τερματικός σταθμός, αλλά και ανανέωση και εκμοντερνισμός του ήδη υπάρχοντα. Θα γίνει εγκατάσταση νέου, τελευταίας τεχνολογίας, συστήματος διαχείρησης αποσκευών. Οι εκπρόσωποι της FRAPORT τόνισαν ότι θα γίνει αύξηση στις ζώνες ασφαλείας, ενώ παράλληλα θα γίνουν και περισσότερες οι θέσεις πάρκινγκ. Το κυριότερο που ακούστηκε όμως ήταν ότι σε σχέση με το 2017, όταν η εταιρία ανέλαβε το αεροδρόμιο, η αύξηση στις αφίξεις ήταν της τάξης του 83%, κάτι που σημαίνει ότι το αεροδρόμιό μας αρχίζει να ανταγωνίζεται τα περισσότερα από τα 13 άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Πολλοί ήταν εκείνοι που παρακολούθησαν την παρουσίαση-συζήτηση ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, ο Γραμματέας, Χρήστος Καμπανός, ο Ταμείας, Γιώργος Λασκαράτος και τα μέλη Πολυχρόνης Δενδρινός και Σωτήρης Βλάχος. Ήταν ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο αντιδήμαρχος τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, ο πρόεδρος της Κράνης, Ιάκωβος Νιφοράτος, ο πρόεδρος των Καταλυματιών, Δημήτρης Ατσάρος και ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Αλέξανδρος Παντελιός. Την παράσταση όμως έκλεψε η μητέρα και ο αδελφός της αδικοχαμένης Άννας Πολλάτου, Κατερίνα και Διονύσης, όπου τους υποδέχθηκαν με τον δέοντα σεβασμό και τους διαβεβαίωσαν ότι το πρόσωπο της Ολυμπιονίκη μας θα μπει σε περίοπτη θέση στο αεροδρόμιο, μετά το τέλος των εργασιών.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Related Posts