Δωρεά της «Ευκοσμίας» στο Δημοτικό των Βλαχάτων

Στις 30 Απριλίου 2018 αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συνδέσμου «ΕΥΚΟΣΜΙΑ» αποτελούμενη από το πρόεδρο Σπύρο Μινέτο και τα μέλη του συμβουλίου Χαράλαμπο Καρλή και Γεωργοπούλου Όλγα επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων.
Ο σκοπός της επίσκεψης μας ήταν να προσφέρουμε ένα φορητό υπολογιστή, ένα βιντεοπροβολέα, μια οθόνη και τα έξοδα της εγκατάστασή τους, στο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά των χωριών μας. Η δωρεά αυτή έγινε μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, εις μνήμη του αγαπημένου και άξιου μέλους του Συνδέσμου μας Στάθη Σφυρή που τόσο ξαφνικά έφυγε από κοντά μας. Με τη πράξη μας αυτή θέλαμε και εμείς να ενισχύσουμε την τεχνολογική υποδομή το σχολείου και την βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Μετά τη παράδοση ακολούθησε συζήτηση με την Διευθύντρια και με τους δασκάλους του σχολείου, αλλά και με το Σύλλογο Γονέων του σχολείου. Μάθαμε για τις δράσεις του σχολείου που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο σχολείο και για αυτές που υλοποιούνται φέτος. Σίγουρα είναι γνωστές στους γονείς των μαθητών, αλλά άγνωστες σε αρκετούς από μας. Αναφέρθηκε ότι υπάρχει συνεχής εμπλοκή του σχολείου στα ευρωπαϊκά προγράμματα από το 2006 έως σήμερα. Ειδικότερα:
-Comenius – βοηθός καθηγητής (2006 -2010)
-2 σχολικές συμπράξεις Comenius (2008 – 2010, 2012-14)
-Σύμπραξη Comenius regio (2009-2011)
-Erasmus+ KA1 (2015-16)
-Erasmus+ KA2 (2017-2020) “Young Entrepreneurs Shine”
-eTwinning προγράμματα με 5 εθνικές και μια ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.
Ακόμη λειτουργεί Σχολικός Συνεταιρισμός από το 2004 που συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των μαθητών σχετικά με τις αρχές της αλληλοβοήθειας, της συνεργασίας και της κοινωνικής ευθύνης και τη γνώση συλλογικών μορφών οικονομικής δραστηριότητας. Γι’ αυτές και άλλες δράσεις του το σχολείο έχει βραβευτεί με το Βραβείο «Educational Awards 2017» για βέλτιστες πρακτικές της διοίκησης στην κατηγορία «Βέλτιστη μαθησιακή εμπειρία». Νοιώσαμε υπερήφανοι για τις δραστηριότητες του μικρού μας σχολείου της Εικοσιμίας, οι μαθητές του έχουν την δυνατότητα να εμπλέκονται και να απολαμβάνουν τις επιπλέον γνώσεις που προσφέρουν όλες αυτές οι δραστηριότητες.
Συγχαρητήρια στην Διευθύντρια κ. Ειρήνη Φωκά, αλλά και σε όλους τους διδασκάλους του σχολείου των Βλαχάτων για τις δραστηριότητες τους πέρα από τα υποχρεωτικά μαθήματα. Ελπίζουμε ο Δήμαρχος και οι υπεύθυνοι του Δήμου να γνωρίζουν όλες αυτές τις δραστηριότητες και από την πλευρά τους να στηρίζουν το σχολείο Βλαχάτων.Ελπίζουμε λοιπόν να προβούν άμεσα στην υλοποίηση των αιτημάτων που γίνονται από την πλευρά του σχολείου ( π.χ. τοποθέτηση μπασκετών, που ήδη υπάρχουν στις αποθήκες), ώστε απερίσπαστα και με καλύτερες συνθήκες οι δάσκαλοι του σχολείου να μπορούν να συνεχίσουν το σημαντικό και αξιόλογο έργο τους προς τους μαθητές των χωριών μας, της Εικοσιμίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Related Posts