Η νέα «θεατρική παράσταση» Γασπαρινάτου και Έρτσου στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου

Έκαναν σχεδόν τους…τρελούς για τρεις περίπου μήνες, είχαν αναστατώσει την αίθουσα του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου αρκετές φορές, στο συμβούλιο της Δευτέρας δεν εμφανίστηκαν, ωστόσο χθες κατέγραψαν στο ενεργητικό τους μια ακόμη «θεατρική παράσταση».
Ο λόγος για την παράταξη “Νέο Επιμελητήριο” του Σπύρου Γασπαρινάτου, η οποία χθες το απόγευμα παρουσιάστηκε στο Επιμελητήριο για την συζήτηση περί του οικονομικού απολογισμού για το 2017. Εμφανίστηκαν μόλις τρεις από τους οκτώ συμβούλους της αντιπολίτευσης, ο Σπύρος Γασπαρινάτος, ο Παναγής Έρτσος και ο Νίκος Μενάγιας. Ο προϊστάμενος του οικονομικού, Γιώργος Λασκαράτος, ο διευθυντής, Νεκτάριος Βαβάσης, παρουσία λογιστή, ανέλυσαν τα έσοδα και τα έξοδα της περασμένης χρονιάς. Ο Παναγής Τζανάτος στην ομιλία του τόνισε ότι η συνδρομή προς το Επιμελητήριο των επαγγελματιών αποτελεί ένα ακόμη χαράτσι, το οποίο, όπως ανέφερε θα έπρεπε να χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αμέφερε ακόμη ότι η μισθοδοσία των υπαλλήλων του Επιμελητηρίου πρέπει να πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Το Επιμελητήριο δεν στηρίζει τους μικρούς επαγγελματίες και καταψηφίζω», ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Τζανάτος.
Εκεί που περιμέναμε την αντιπολίτευση (Γασπαρινάτος, Έρτσος, Μενάγιας) να πάρουν τον λόγο και να… κατακεραυνώσουν την διοίκηση του Επιμελητηρίου, είχαμε τον επικεφαλής της να λέει ότι θα στείλει την τοποθέτησή του με e-mail την επομένη το πρωί. Στην ερώτηση του κ. Βαβάση για το θα γραφτεί στα πρακτικά για να σταλεί στο Υπουργείο, ο κ. Γασπαρινάτος αρνήθηκε να πει το παραμικρό, πέρα του ότι «δεν ψηφίζουμε γιατί δεν είμαστε παρόντες στο Δ.Σ. της προηγούμενης θητείας». Δικαίωμα του καθενός είναι να ψηφίζει ότι θέλει, ωστόσο η παράταξη Γασπαρινάτου δεν ψήφισε ούτε την μισθοδοσία των υπαλλήλων του Επιμελητηρίου. Μερικές στιγμές αργότερα όμως οι γλώσσες λύθηκαν και με πρωτεργάτη τον κ. Έρτσο η αντιπολίτευση κατηγόρησε την διοίκηση ότι δεν ενημερώνεται για τις δράσεις του Επιμελητηρίου. Ο Σταύρος Σπαθής αμέσως πήρε τον λόγο εξηγώντας ότι πολλές από τις αποφάσεις λαμβάνονται από την Διοικητική Επιτροπή, όπως ορίζει ο νόμος, στην οποία είναι μέλος ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σπύρος Γασπαρινάτος. Ακολούθησε έντονη συζήτηση, με τον κ. Έρτσο να ανεβάζει τους τόνους, ωστόσο οι Γιώργος Λασκαράτος και Χρήστος Καμπανός «προσγείωσαν» γρήγορα τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

1 2 3 4 5

Related Posts