Οργισμένοι και γεμάτοι απαιτήσεις οι κάτοικοι της Σάμης αναφορικά με την Υγεία στην περιοχή

Η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης πραγματοποίησε χτες σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Σάμης, Λαϊκή Συγκέντρωση, με θέμα «Τα προβλήματα Υγείας στη περιοχή μας και στο νομό μας γενικότερα».
Σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσία της Βουλευτίνας, Αφροδίτης Θεοπεφτάτου και του Αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο Διευθυντής Βαγγέλης Μαρούλης,οι γιατροί Τασία Φλαμιάτου, Στράτος Σιφνάκης και η εκπρόσωπος των εργαζομένων Βούλα Κοσκινιώτου του Κ.Υ. Σάμης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, Κώστας Τσιμάρας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Γαβρίλης, ο εκπρόσωπος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς, Δημήτρης Μαντζουράτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Θεόδωρος Φλωράτος, ο πρώην Δήμαρχος Σάμης, Μανώλης Βαλέτας, είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προβλήματα παροχής υγείας, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι (αλλά και οι επισκέπτες του νομού μας τους καλοκαιρινούς μήνες) και να ζητήσουν από την βουλευτή, την εδώ και τώρα», στελέχωση όλων των δομών υγείας του νομού μας και του ΕΚΑΒ συμπεριλαμβανομένου, με το απαιτούμενο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή, έτσι ώστε, να πάψουν να κινδυνεύουν ζωές! Η Βουλευτίνα και ο Αντιπεριφερειάρχης απάντησαν: Η μεν πρώτη, πως έχουν γίνει θετικά βήματα στην υγεία στη χώρα μας και πως μόνο στα Ιόνια νησιά, παρατηρείται το φαινόμενο να μην έρχονται γιατροί. Ο Αντιπεριφερειάρχης, αναφέρθηκε στις ενέργειες της Περιφέρειας για θέματα Υγείας στο νομό μας, και στις δικές του παρεμβάσεις για τα θέματα του Κ.Υ. Σάμης.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς οι κάτοικοι της Επαρχίας Σάμης, με τη Λαϊκή Συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε, στις 26 Μαΐου 2018 για την υγεία στη περιοχή μας και στο νομό μας, αποφασίσαμε ότι: Απαιτούμε, τη στελέχωση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς (Ν.Γ.Ν.Κ.) και του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου στη Παλλική, με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, εδώ και τώρα, για να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις τους, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν, στις ανάγκες υγείας των κατοίκων του νομού μας και των επισκεπτών του.
Απαιτούμε, τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σάμης, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έτσι ώστε να καλύπτεται η εύρυθμη λειτουργία του, όλο το εικοσιτετράωρο.
Απαιτούμε, την άμεση πρόσληψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ, έτσι ώστε. να μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις σε όλα τα περιστατικά στο νομό μας.
Απαιτούμε, την κάλυψη των νοσοκομείων και του Κ.Υ. με τις αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές, που χρειάζονται.
ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ Φτάνει πια!
Όχι στην παραπέρα υποβάθμιση της Υγείας!
Όχι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή της!
Όχι το φάρμακο να αντιμετωπίζεται ώς εμπόρευμα, με υψηλές συμμετοχές για τους ασφαλισμένους, αλλά ως κοινωνικό αγαθό!
Όχι στο δεκάευρω για τις συνταγογραφήσεις!
ΛΕΜΕ ΝΑΙ στις αυξήσεις σους μισθούς των εργαζονμένων στην υγεία και όχι μόνο!
ΛΕΜΕ ΝΑΙ στις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων!
ΛΕΜΕ ΝΑΙ στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία!
ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα Θεσμικά Όργανα και Σωματεία του νομού μας 9 περιφέρεια, Δήμος κλπ ), να πάρουν θέση με σχετικές αποφάσεις τους!
Να διαμαρτυρηθούν να ενώσουμε τις φωνές μας, την αντίδρασή μας, την οργή μας, για όλα αυτά που συμβαίνουν στον χώρο της υγείας!
Να μην αφήσουμε το θέμα, «να πέσει κάτω» και να ξεχαστεί!
ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ Βουλευτή, Υπουργείο, Κυβέρνηση, να δώσουν μόνιμες και οριστικές λύσεις!

Ρεπορτάζ Τάσος Καβαλλιεράτος

2 3 4 5

 

Related Posts