Συμμετοχή Αδελφότητας Πειραιά στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ένωσης της Επτανήσου

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά συμμετείχε στις τιμητικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα & την Κεφαλονιά για την 154η επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.
Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος, ετελέσθη κατάθεση στεφάνων από την Ομοσπονδία Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών σωματείων (ΟΚΙΣ), συλλόγων που συνιστούν μέλη της και άλλα συνεργαζόμενα σωματεία. Την Αδελφότητα εκπροσώπησαν η αντιπρόεδρος & υπεύθυνη νεολαίας κ. Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά & το μέλος του Δ.Σ. κ. Νέστορας Παπαθεοδωράτος.
Την Κυριακή 20 Μαΐου τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας συμμετείχαν στην εκδήλωση της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας όπου μετά το πέρας του Πανηγυρικού της Ημέρας με θέμα: «Η Πολιτιστική Συμβολή της Επτανήσου στην Ελλάδα » που εκφωνήθηκε από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Φιλοσοφικής κ. Γεράσιμο Ζώρα, καλλιτεχνικά συγκροτήματα από όλα τα νησιά μάς χάρισαν ένα όμορφο μουσικό & χορευτικό ταξίδι στο Ιόνιο.
Την Αδελφότητα εκπροσώπησαν η πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μαριολένη Νεοφύτου, η αντιπρόεδρος & υπεύθυνη νεολαίας κ.Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά, ο έφορος κ. Γεράσιμος Ζαφειράτος, ο ταμίας κ. Ορέστης Καππάτος, η αν. έφορος κ. Χριστίνα Βλάχου, τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Μάκης Αγγελετάκης & Νέστορας Παπαθεοδωράτος, ο οποίος παρέστη το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην εκδήλωση & τον εσπερινό που ετελέσθη από την ΟΚΙΣ στον Ιερό ναό του Αγίου Γερασίμου στα Ιλίσια.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, όλους τους συμμετέχοντες & ιδιαίτερα στα παιδιά μας για την όμορφη εμφάνισή τους, τη δασκάλα μας κ. Ευαγγελία Κοκκίνη καθώς και την υπεύθυνη των χορευτικών και μουσικών τμημάτων μας κ. Διονυσία Βασιλάτου. Ευχαριστούμε θερμά για το κάλεσμα συμμετοχής μας στην εκδήλωση της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας την πρόεδρο της Ένωσης των Απανταχού Ιθακησίων κ. Κατερίνα Γρηγορίου.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Κεφαλονιάς τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 συμμετείχε το μέλος του Δ.Σ. & εκπρόσωπος Κεφαλονιάς κ. Στέλλα Βουτσινά η οποία κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Αδελφότητας στο Μνημείο των Ριζοσπαστών, έργο του Κεφαλονίτη γλύπτη Ηλία Μπονάνου, το οποίο ανεγέρθη το 1933 από την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά ως αποτίμηση φόρου τιμής σε όλους εκείνους που αξίζει να μνημονεύουμε & να ενθυμούμαστε ἐς ἀεί :
«ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ
ΙΩΣΗΦ ΝΟΜΦΕΡΑΤΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ
ΓΕΩΡ. ΤΥΠΑΛΔΟΣ ΙΑΚΩΒΑΤΟΣ
ΤΥΠΑΛΔΟΣ ΔΟΤΟΡΑΤΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ
ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΔΟΜΕΝΕΓΙΝΗΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΠΑΪΖΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΣΥΛΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΟΦΑΝΤΗΣ»
… « Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΕΙΟΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΤΗΣ » …

Για το Δ.Σ.
Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά

2 3 4 5

Related Posts