Παστράμι βοδινό με μουστάρδα

Κάτι διαφορετικό θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, κάτι που ενδεχομένως εδώ στην Κεφαλονιά να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο. Ωστόσο, πρόκειται για μια πεντανόστιμη συνταγή, που γρήγορα θα την εντάξετε στο μενού σας.

Υλικά
8 φέτες παστράμι χοντροκομμένες
κάππαρη
πιπέρι φρέσκο
αλάτι χοντρό
για τη μουστάρδα δυόσμου:
150 γρ. μουστάρδα
λίγο ελαιόλαδο
3-4 κλων. δυόσμου φρέσκο
λίγο βαλσάμικο
φρέσκο πιπέρι

για τη σαλάτα
1 ρόκα
1 λόλα κόκκινη
1 κ. σούπας μέλι
λίγο βαλσάμικο
λίγο ξύδι
ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό, πιπέρι φρέσκο

Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας, πλένουμε, στεγνώνουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια. Φτιάχνουμε τη μουστάρδα δυόσμου. Βάζουμε στο μπλέντερ το δυόσμο με ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της μουστάρδας και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε τη σαλάτα. Βάζουμε τη ρόκα και τη λόλα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Κατόπιν προσθέτουμε τα υγρά, το μέλι και ανακατεύουμε. Στήνουμε το πιάτο βάζοντας λίγο βαλσάμικο ή κρέμα βαλσάμικο στο πιάτο και από πάνω το παστράμι, συν λίγο κάππαρη, αλάτι πιπέρι. Προσθέτουμε τη σαλάτα και τη μουστάρδα δυόσμου.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

Related Posts