Πρώτο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου στο Ληξούρι, ακούστηκαν προβλήματα και πολλά… άλλα

Πιστή στην προεκλογική της δέσμευση η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου πραγματοποίησε χθες το βράδυ το πρώτο της Διοικητικό Συμβούλιο στο Ληξούρι, παρουσία αρκετού κόσμου και φορέων της περιοχής.
Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης το παρόν έδωσαν μόλις δύο Σύμβουλοι, ο Παναγής Έρτσος και ο Γιώργος Διαμαντής, με τους υπόλοιπους έξι να μην έρχονται σε μια συνεδρίαση, η οποία είχε ως πρωταρχικό σκοπό να ακουστούν τα προβλήματα των επαγγελματιών της Παλλικής και το Επιμελητήριο να τα καταγράψει και να πιέσει στο μέτρο του δυνατού και των αρμοδιοτήτων του για λύση κυρίως προς την πλευρά της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής, αλλά και προς την Βουλευτή του νομού μας. Ακούστηκαν αρκετά προβλήματα από τους παρεβρισκόμενους κυρίως από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Παλλικής, Διονύση Περδίκη και από πλευράς Καταλυματιών της Κατερίνας Ατσάρου. Οι… έφοδοι της ΣΔΟΕ και του ΙΚΑ, η αντιμετώπιση που έχουν οι επαγγελματίες από την Αστυνομία με τα συνεχή αυτόφωρα, το μεγάλο πρόβλημα με τα τραπέζια στην παραλία και τα πρόστιμα που δέχονται οι επαγγελματίες, παρά το γεγονός ότι έχουν κάνει τις αιτήσεις τους από τον Φεβρουάριο.
Από τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου, Ανδρέα Παντελιό έγινε ενημέρωση για την ΟΧΕ Παλλικής και τα 48 εκ ευρώ που θα πέσουν στην περιοχή, με το Επιμελητήριο όμως να μην είναι μέσα στο πρόγραμμα αυτά και να προσπαθεί να πάρει ένα κομμάτι του προκειμένου να δοθεί στους επαγγελματίες της Παλλικής. Ο Κώστας Πρέντζας ενημέρωσε τους παρεβρισκόμενους για το πρόγραμμα της “Δεύτερης Ευκαιρίας”, ενώ ο Παύλος Μεγαλοβασίλης παρουσίασε για τέταρτη φορά στην Κεφαλονιά τα προνόμια που μπορούν να έχουν οι επαγγελματίες μέσα από το διαδίκτυο και τη σελίδα του Επιμελητηρίου. Αναφορικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σε αυτό με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού (γραφική ύλη, βάψιμο Επιμελητηρίου, έξοδα προέδρου και μελών εκτός Κεφαλονιάς, ενίσχυση της άτυχης κοπέλας από την Σάμη κα) η πλειοψηφία ήταν θετική, ενώ η αντιπολίτευση καταψήφισε, με τον γνωστό αμφισβητία, Παναγή Έρτσο, να αφήνει και πάλι αιχμές για την οικονομική διαχείριση. Σημειωτέον ότι η τροποποίηση του προϋπολογισμού είχε ψηφιστεί από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σπύρο Γασπαρινάτο στην Διοικητική Επιτροπή, δημιουργώντας ένα ακόμη παράδοξο στις τάξεις της αντιπολίτευσης.
Στο τέλος της συνεδρίασης δόθηκε η επιταγή από το Επιμελητήριο στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Παλλικής, Διονύση Περδίκη στο πλαίσιο της βοήθειας προς όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Κεφαλονιάς. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου δεσμεύθηκε πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα των επαγγελματιών της περιοχής, τα οποία είναι πολλά. Ήδη έχει δρομολογηθεί συνάντηση με την Βουλευτή μας, αλλά και τον Αστυνομικό Διευθυντή Κεφαλονιάς.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

1 2 3 4 5 6 7 8 9

DSC01789

Related Posts