Χοιρινό ριγανάτο με πατάτες τηγανητές

Σήμερα θα σας δείξουμε την καλοκαιρινή εκδοχή του χοιρινού, με την ευωδιά της ρίγανης που δένει με το σιγομαγειρεμένο κρέας. Το κόλπο βρίσκεται στο αργό µαγείρεµα, που δίνει βαθιά νοστιμιά στο φαγητό.

Υλικά
1 κιλό χοιρινό σπάλα
1 ποτήρι κρασί
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
ρίγανη
1 ποτήρι ζωμό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
πατάτες για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κρέας. Βάζουμε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου και, αφού πάρουν όλα ένα χρυσό χρώμα, σβήνουμε με το κρασί μας. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε τα υγρά και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζωμό. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε την ρίγανη. Αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε μέχρι το κρέας μας να είναι έτοιμο. Τηγανίζουμε τις πατάτες μας. Σερβίρουμε το κρέας με τις πατάτες και πασπαλίζουμε με γραβιέρα αν επιθυμούμε.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

Related Posts