Τα «Λουλούδια Του Πελάγους» θα προβληθούν στο Νιούκαστλ της Αυστραλίας

Το ντοκιμαντέρ «Λουλούδια Του Πελάγους», του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου Γιώργου Μεσσάρη, θα προβληθεί στο Νιούκαστλ της Αυστραλίας με πρωτοβουλία της Μακεδονικής Αδελφότητας «Ο Παύλος Μελάς».
Η προβολή θα γίνει στο Gallipoli Legion Club, 3 Beaumont Street, Hamilton, στις 30 Ιουνίου, 6 μμ. Πρόκειται για ένα προσεγμένο ντοκιμαντέρ το οποίο παρουσιάζει τις ομορφιές, αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που θα μαγέψουν ένα μελλοντικό επισκέπτη. Μιλούν διακεκριμένοι επιστήμονες μεταξύ των οποίων και ο ιθακήσιας καταγωγής καθηγητής νευρολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γεώργιος Παξινός. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ιστορία του ντοκιμαντέρ αρχίζει από την Αυστραλία όταν ένα νεαρό ζευγάρι και τα δύο τους παιδάκια αποφασίζουν να επισκεφτούν τους δικούς τους στην Ελλάδα.
Ο Γιώργος Μεσσάρης μάς είπε ότι η νοσταλγία ήταν το έναυσμα της απόφασής του για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ. Ο δημιουργός εργάστηκε για πάνω από 40 χρόνια σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας. Το 2010 παραιτήθηκε από το κρατικό δίκτυο ραδιοφωνίας τηλεόρασης SBS, μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας και επέστρεψε στη γενέτειρά του, Κεφαλονιά. Εξακολουθεί να αρθρογραφεί σε ελληνόφωνες εφημερίδες της Αυστραλίας («Ο Κόσμος» στο Σίδνεϊ και Νέος Κόσμος στη Μελβούρνη) ενώ άρθρα του φιλοξενούνται σε πολλούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους στην Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία. Το ντοκιμαντέρ «Λουλούδια Του Πελάγους» έχει πάρει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ, το τελευταίο των οποίων ήταν το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Μόσχας τον περασμένο Οκτώβριο.

ΔΥΟ ΝΕΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Ο Γιώργος Μεσσάρης εργάζεται τώρα για την παραγωγή δύο ντοκιμαντέρ. Το ένα γύρω από εγκαταλελειμμένα χωριά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και το άλλο γύρω τις αρχαίες ελληνικές αποικίες τής Νότιας Ιταλίας και τής Σικελίας, τα ελληνόφωνα χωριά των περιοχών αυτών και τους Γκαικάνους κατοίκους τους.

Related Posts