Ο… αναίσθητος Καμινάρης, οι ανεμογεννήτριες, οι ψυχοπάθειες και οι… μπούρδες

Παρακολουθούμε όλοι εμείς οι αναίσθητοι Καμιναράδες, που δεν έχουμε παραβρεθεί σε καμία μάζωξη για τις ανεμογεννήτριες, να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας μια άνευ προηγουμένου θεατρική παράσταση.
Τοπικοί πολιτικοί παράγοντες και επίδοξοι μέλλοντες πολιτικοί μαζί με ελάχιστους Καμιναράδες και κάνα δυο ρασοφόρους που αραιά και που εμφανίζονται έχουν σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης. Ακούμε για πανοπλίες, για σιδερένια κουτιά, για τέρατα εκατό μέτρων ύψος, κατάθλιψη, ψυχοπάθειες μέχρι και καρδιοπάθειες και άλλες τέτοιες αστείες και μεγαλόστομες ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Και όλα αυτά από κάποιους που ξαναέκαναν επανάσταση τότε με τις κεραίες κινητής που όχι μόνο μπήκαν, αλλά πολυστήνανε κιόλας και το βουλώσανε. ΝΟΗΜΟΝΕΣ , ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!
Ληξουριώτες Κεφαλλονίτες, τα Κηπούρια είναι ο Παρθενώνας, η Αγιά Σοφιά και το Άγιο Όρος των νησιών μας, ο μοναδικός επισκέψιμος σήμερα τόπος της Παλλικής. Αυτά μαζί με πολλά άλλα γράφουνε. Καλά τα λέτε σύντροφοι, αλλά αργά το θυμηθήκατε. Μήπως κι εσείς κοιμόσαστε τόσα χρόνια που έχουνε καταπατήσει και ριμάξει τα Κηπούρια και τον Ταφιό ή κάνατε τους Γερμανούς επειδή τα έκαναν Καμιναράδες όλα αυτά; Ποιος Παρθενώνας και Αγιά Σοφιά και Άγιο Όρος, ποιοι φούρνοι και φυλάκια. Γουρούνια, γίδια και πρόβατα ακόμη και σήμερα είναι παντού. Κοπριές ακόμη και μέσα στην Αγία Παρασκευή στον Ταφιό. Η περίφραξη που πριν είκοσι χρόνια πλήρωσε και έβαλε ο σύλλογος της Αθήνας ποδοπατημένη και τα πορτόνια σπασμένα για να μπαίνουν παντού τα γίδια και τα πρόβατα, στα μουρσιά πεταμένα ψοφήμια, στη βρύση του Ταφιού βουνιές. Στο Μοναστήρι μέσα στο προαύλιο, στα αμπέλια, στους κήπους καταστροφή και σεβασμός μηδέν.
Τα εργαλεία και τα μηχανήματα του Μοναστηριού, τρακτεράκι, γεννήτριες, αλισοπρίονα δεν ήταν σε σπίτια Καμιναράδων λόγω που ο αγαθός και αγαπημένος Ευσέβιος ήταν πολύ μεγάλος για να φέρει αντίσταση; Τη Δρακοσπηλιά ποιοι την λεηλάτησαν, ποιοι μπήκανε και σκάψανε για να κλέψουν και να πουλήσουν τα αρχαία; Το μονοπάτι που έγινε το 2016 και τα κιόσκια τα έχουνε σεβαστεί; Μετά το γήπεδο στην αετόσταση έχουνε βάλει πλέγμα και το έχουν κλείσει. Κοντά στον Ταφιό έχουνε σπάσει και έχουνε πετάξει τις πέτρες από το μονοπάτι, τα γίδια χέζουνε πάνω στα τραπέζια στα κιόσκια, άλλα κιόσκια τα έχουνε σπάσει ακόμα και κάποια πεζούλια πέτρινα έχουν αρχίσει να τα σπάνε. Που είσαστε όταν σταμάτησαν κάποιοι ψευτοοικολόγοι το μεγαλύτερο έργο που πήγε να γίνει με το δρόμο της Πλατυάς Άμμου γιατί λέει έριχναν δυναμίτες για να κόψουν τους βράχους και τρόμαζαν τα πουλιά; Ψέματα είναι αυτά; Που είσαστε όλα αυτά τα χρόνια να φωνάξετε, να πάρετε θέση να βάλετε χέρι σ’ αυτούς που πραγματικά προσβάλουν και καταστρέφουν την περιοχή; Το βουλώσατε και το βουλώνετε ακόμα γιατί τους φοβάστε. Τα βάζετε εκ του ασφαλούς με τους ξένους εισβολείς, τους μπουκαδώρους όπως λέτε, αλλά στα δικά μας παιδιά που τα έχουν διαλύσει όλα τόσα χρόνια μόκο. Αυτός που γράφει τα κείμενα βάζει μπροστά το σύλλογο, τόσο μάγκας είναι. Το παίζει αντιστασιακός και θέλει να χτίσει πολιτική καριέρα λες και δεν ξέρουμε τα έργα και ημέρες του από το παρελθόν… μια ζωή μπουρδολόγος. Εμείς λέει δεν συζητάμε για ανταλλάγματα, δεν πουλάμε τον τόπο μας. Και ποιος θα τον ρωτήσει; Είναι ιδιοκτήτης εκεί που μπαίνουν οι ανεμογεννήτριες;
Πριν χρόνια όταν πρωτοξεκίνησαν οι ανεμογεννήτριες αυτός τους έφερε στα Καμιναράτα και παζάρευε να τους δώσει τα χωράφια του για να τις βάλουν, αλλά δεν τα βρήκαν στα λεφτά. Κάποιοι συχωριανοί που αντιδρούν είναι αγνοί και αγαπάνε τα Κηπούρια και τα Καμιναράτα και αγωνίζονται γιατί το βλέπουν εγωϊστικά και συναισθηματικά. Οι πολιτικάντηδες και οι παπάδες που παρουσιάζονται και δήθεν υποστηρίζουν ούτε το πιστεύουν ούτε το κάνουν με την καρδιά τους , από υποχρέωση το κάνουν για να μην τους κατηγορήσουν ότι απουσιάζουν από τον αγώνα. Όλοι πουλάνε παραμύθια. Ο μόνος ρεαλιστής ήταν ο Ρουχωτάς που τους είπε από την αρχή ότι είναι τελειωμένη υπόθεση, αφού έχουν όλο το κράτος από Υπουργούς μέχρι Δικαστήρια μαζί τους. Προσωπικά πολύ λίγο με νοιάζει αν μπουν ή δεν μπουν οι ανεμογεννήτριες. Την υποκρισία και το ψέμα όμως δεν την ανέχομαι.

Ένας αναίσθητος Καμινάρης

Related Posts