Καλοκαιρινές δραστηριότητες Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης

Οι δραστηριότητες της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 με θέμα «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο», συνεχίζονται στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη.
Για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί:
–Τρίτη, 24 Ιουλίου, «Τα βιβλία, οι ταινίες, η μουσική μου», με τις κ. κ. Βούλα Αντωνέλου-Βασάλα και Βάσω Μαθιουδάκη.
— Τετάρτη, 25 Ιουλίου, «Πειράματα με το νερό», με την κ. Κατερίνα Μοσχοπούλου.
— Παρασκευή, 27 Ιουλίου, «Από το μηδέν ώς το δέκα», με τις κ. κ. Βούλα Αντωνέλου-Βασάλα και Βάσω Μαθιουδάκη.
— Τρίτη, 31 Ιουλίου, «Η λεία ενός πειρατικού πλοίου», με τις κ.κ. Ελευθερία Αρακλησιάνου, Ρεγγίνα Λουκέρη, Μέμα Ρεπούση, Άννα Συνοδινού-Καμήλου και Αρετή Λουκέρη.
Όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται στο χώρο της Βιβλιοθήκης το πρωί από 11 π.μ. έως 12.30 μ.μ.

ΙΙ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
● Ολοκληρώνεται ο κύκλος των βιβλιοπαρουσιάσεων – σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Κεφαλονιάς και Ιθάκης και με χορηγό το βιβλιοπωλείο Happy House – την Τρίτη, 31 Ιουλίου, με την παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Μωραΐτη «Μνήμες από το Ληξούρι», με ομιλητές τον κ. Σπύρο Γιουλάτο και την κ. Ιωάννα Χαριτάτου.
Μετά από τους ομιλητές θα υπάρξει παρέμβαση από τον συγγραφέα του βιβλίου και η βιβλιοπαρουσίαση θα «κλείσει» με μουσικό πρόγραμμα με τον Διονύση Φραγκόπουλο.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον Κήπο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης με ώρα έναρξης τις 8.30 μ.μ.

ΙΙΙ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
● Την Πέμπτη, 2 Αυγούστου, 8. 30 μ.μ., θα προβληθεί στον Κήπο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης η ταινία του Μάκη Μωραΐτη «Ληξούρι, αντίο», με την παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη Μ. Μωραΐτη.

IV. IAKΩBATEIA 2018
● Την Παρασκευή, 10 Αυγούστου, και το Σάββατο, 11 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί στον Κήπο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης το διήμερο των Ιακωβατείων 2018 – Αφιέρωμα στη σάτιρα – με ομιλίες, μουσικά και θεατρικά δρώμενα και εκθέσεις γελοιογραφίας-σατιρικού σκίτσου και κεφαλονίτικων σατιρικών εφημερίδων.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 

Related Posts