Άρεσε και καθιερώνεται το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου στο Ληξούρι

Τελικά άρεσε πολύ στον κόσμο η ιδέα του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης να διοργανώσει στο Ληξούρι το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου. Η Κεντρική Πλατεία της πόλης γέμισε ασφυκτικά και τις δύο ημέρες από χιλιάδες κόσμου και όλοι οι παριστάμενοι έζησαν κάτι διαφορετικό.
Έξι διαφορετικοί Οινοπαραγωγοί, τρεις ακόμη με λάδι και μέλι, ένας παραγωγός με σαπούνια και βότανα, δύο ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων και τρεις με παραδοσιακά Κεφαλονίτικα προιόντα συνέθεσαν το παζλ. Ακούστηκαν, επίσης, ωραιότατα Κεφαλονίτικα-και μη τραγούδια από τη Φιλαρμονική Ληξουρίου, προσφέρθηκαν σε όλους κρασιά, κεράσματα, παραδοσιακά γλυκά, μάντολες, λουκουμάδες, ριγανάδα και πολλά-πολλά ακόμη. Θα πρέπει να τονίσουμε πως όλοι οι εκθέτες και οι υπάλληλοι ήταν εξαιρετικά φιλικοί και ευγενικοί με τον κόσμο κι έβγαλαν προς τα έξω το καλό και πολιτισμένο πρόσωπο της Κεφαλονιάς μας. Οι Αρχιμάγειροι έβαλαν κι αυτοί το χεράκι τους και οι παριστάμενοι δοκίμασαν ωραίες γεύσεις. Οι διοργανωτές τίμησαν, επίσης, ορισμένους παραγωγούς και ορισμένους που έχουν βάλει την υπογραφή τους στην Κεφαλονιά της γεύσης και του Πολιτισμού.
Δεν είναι ψέμα να πούμε, ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για όλα τα μαγαζιά τόσο στην πλατεία,όσο και στην παραλία να δουλέψουν πολύ-πολύ καλά. Με χαρά μάθαμε ότι η επιτυχημένη αυτή διοργάνωση θα καθιερωθεί και θα γίνεται κάθε χρόνο, τον Ιούλιο, στο Ληξούρι. Με ακόμη περισσότερες ιδέες, εκπλήξεις, γεύσεις και συμμετοχές από τους παραγωγούς του νησιού. Σε κάθε περίπτωση το ξεκίνημα ήταν θετικότατο κι αυτό το πιστώνεται το Διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου κι όσοι έβαλαν κάποιο λιθαράκι για το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου.

Νίκος Γιαννόπουλος
Δημοσιογράφος ΕΡΤ

Related Posts