Δράσεις της ΠΙΝ με αφορμή την τραγική καταστροφή στην Αττική

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των πυρκαγιών της Αττικής κράτησαν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου πριν από την έναρξη της σημερινής τακτικής συνεδρίασης του οργάνου.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε αμέσως μετά το Σώμα για τις ενέργειες που προέβη η ΠΙΝ για την ανακούφιση των πληγέντων, τονίζοντας ότι ήρθε σε άμεση επικοινωνία με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, προκειμένου να εκφράσει τη στήριξη της ΠΙΝ σε κάθε επίπεδο. Επιπλέον είπε ότι η Περιφέρεια συμμετείχε ή πήρε πρωτοβουλίες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες στη μεγάλη κινητοποίηση αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για τη συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων από τις πρώτες μέρες των τραγικών γεγονότων.
Όπως ανέφερε, κύμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έχει εκδηλωθεί ήδη και από άλλες χώρες, όπως διαπιστώθηκε και στην εναρκτήρια συνάντηση του διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδα – Αλβανία για το έργο «SAVE WATER», κατά την οποία οι Περιφερειάρχες Κορυτσάς και Αυλώνας, ενημέρωσαν ότι η κυβέρνησή τους θα βοηθήσει τις ελληνικές προσπάθειες για την ανακούφιση των πληγέντων στο βαθμό που μπορεί. Τέλος ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι για τον καλύτερο συντονισμό αλλά και την εκτίμηση των ενδεχόμενων αδυναμιών που είχαν διατυπωθεί στις συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ)πραγματοποιήθηκαν έκτακτες συσκέψεις την εβδομάδα που πέρασε σε όλες τις Π.Ε , όπου διαπιστώθηκε η ετοιμότητα δράσης καθώς και η αναγκαιότητα για την απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση των υπηρεσιών μεταξύ τους.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts