Εντυπωσιακή η έναρξη της έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου στη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι

Εντυπωσιακή ήταν η έναρξη της νέας εικαστικής έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου, που άνοιξε για 18η θερινή περίοδο στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa “Ροδόπη” στο Αργοστόλι.
Κεντρικός συνθετικός άξονας των ποικίλων εικαστικών δημιουργιών που απαρτίζουν την έκθεση του καλλιτέχνη είναι ζωγραφικές συνθέσεις που πρωταγωνιστεί το ανθρώπινο πρόσωπο σε συνδυασμό με αρχαικά μοτίβα, εννοιακά σύμβολα και ανθέμια με τριαντάφυλλα. Στο αναλυτικό κείμενο της η Ιστορικός τέχνης Ευαγγελία Νάκα επισημαίνει: Πρόκειται για διαυγή πρόσωπα τα οποία διαφαίνονται μέσα από ένα πυκνό πλέγμα συμβόλων ή αφαιρετικών διάσπαρτων μορφών διατηρώντας άρρηκτη συμφυΐα μαζί τους. Είναι πρόσωπα κατασκευασμένα από το υλικό του κόσμου, του αχανούς, και αστείρευτου σε πλούτο σύμπαντος, το οποίο φαίνεται ταυτόχρονα να ενοικούν, ενώ φέρουν μία έκφραση κατάφωρης αρμονίας.
Ευχές για επιτυχία απέστειλαν εκπρόσωποι Πολιτιστικών φορέων από την Αθήνα, καλλιτέχνες, επιστήμονες και δημοσιογράφοι. Ανάμεσα τους η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου, καθ. Ισμήνη Α. Κριάρη, ο Γιάννης Πάχος, καθ. κβαντικής πληροφορικής στο School of Physics and Astronomy, Univ. of Leeds, U.K., η γνωστή συγγραφέας Ιωάννα Καρατζαφέρη, ο καθηγητής Ιστορίας της τέχνης κ. Στέλιος Λυδάκης. Πολλοί γνωστοί φίλοι συμπολίτες, ομογενείς αλλά και ξένοι φιλότεχνοι έδωσαν το “παρών” και ευχήθηκαν καλή συνέχεια και επιτυχία του φετινού προγράμματος με την ετήσια εκδήλωση-performance “Πανσέληνος στον κήπο”, που θα γίνει στις 26 Αυγούστου το βράδυ στον κήπο της Villa “Ροδόπη”.
Όπως κάθε χρονιά από την προδρομική έναρξη των εκθέσεων και των εκδηλώσεων οι παρόντες απόλαυσαν εκλεκτά παραδοσιακά γλυκά, ευγενική προσφορά της “Βοσκοπούλας”.
Επισκέψεις- ξεναγήσεις στην έκθεση κάθε Τετάρτη και Σάββατο από 8:30μμ-10:00μμ.
Διάρκεια έκθεσης από 28 Ιουλίου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2018.
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
Ι. ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
ΤΗΛ: 26710 28501, 6944621286
Είσοδος Ελεύθερη.

2 3 4 5 6 7 8

 

Related Posts