Επιτυχημένη η εκδήλωση του ΟΚΑΠ στην Πύλαρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ & 3η ΗΛΙΚΙΑ», στο κατάμεστο από κόσμο αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου Πυλάρου την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018.
Ήταν μια πρωτοβουλία του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Παιδείας (Ο.Κ.Α.Π.) του Δήμου Κεφαλονιάς στα πλαίσια του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος του «Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (ΚΗΦΗ), που εδρεύει στα Αντυπάτα Πυλάρου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε η κα Ανθή Αρβανιτάκη, Κοινωνική Λειτουργός και επιστημονικά υπεύθυνη του έργου. Τα θέματα που αναλύθηκαν αφορούσαν τις διάφορες μορφές κατάθλιψης, στα συμπτώματα και πως αυτά αναγνωρίζονται, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση και άμεση παρέμβαση από ειδικούς. Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ότι « Δίνουμε ζωή στα χρόνια και όχι χρόνια στη ζωή μας». Ομιλήτριες ήταν η κα Χριστοφοράτου Νίκη, Ψυχίατρος και η κα Δώρα Χωραΐτη , Ψυχολόγος. Στη συνέχεια η Κοινωνική Λειτουργός κα Μιχελή Ευσταθία μας παρουσίασε αναλυτικά το ιστορικό ενός ατόμου με κατάθλιψη και πως αντιμετωπίστηκε από τις Κοινωνικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς μέχρι σήμερα.
Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των δράσεων του ΚΗΦΗ από την κα Ευθαλία Στελλάτου Νοσηλεύτρια και υπεύθυνης της δομής του ΚΗΦΗ. Την εκδήλωση χαιρέτησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Α.Π. κ. Γεράσιμος Παπαναστασάτος , ο Πρόεδρος της Τ.Κ Αγίας Ευφημίας κ. Παναγής Ζαφειράτος, η Πρόεδρος του ΙΣΚ κα Σοφία Ζαφειράτου, το προσωπικό του ΚΗΦΗ και της Μονάδας «Κοινωνικής Μέριμνας Δ.Ε Πυλάρου. Μετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε κέρασμα στον λεμονόκηπο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Ο Πρόεδρος
Παπαναστασάτος Γεράσιμος

2 3 4

Related Posts