Ανασχηματισμός και στο βάθος εκλογές, με την Λούκα Κατσέλη να… χτυπάει θέση Υπουργού

Ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών και φαίνεται πως είναι ζήτημα 10 ως 15 ημερών. Όλα δείχνουν ότι μιλάμε για έναν δομικό ανασχηματισμό με το βλέμμα στις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει απλά να “ανακατέψει την τράπουλα”, αλλά να δώσει το μήνυμα ενός νέου ξεκινήματος με ολική επαναφορά της κυβέρνησης, ειδικά σε μια περίοδο που η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια.
Κάπως έτσι οι αλλαγές φαίνεται ότι αφορούν περί τα 15 πρόσωπα που αυτή τη στιγμή είναι μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και ακόμη οκτώ πρόσωπα τα οποία κατά πολλούς θα πρέπει να ετοιμάζονται για τον… ράφτη. Όπως σε κάθε περίπτωση επερχόμενου ανασχηματισμού έτσι και τώρα τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά. Αυτή τη φορά ωστόσο ακούγονται και ονόματα εκτός ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ονόματα ατόμων που προέρχονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Πολλοί αναφέρονται στο όνομα του Κ. Μίχαλου και της Κ. Παπακώστα, αλλά και της Λούκας Κατσέλη και του Γ. Ραγκούση. Μάλιστα, το όνομα της συζύγου του Γεράσιμου Αρσένη δε είναι η πρώτη φορά που ακούγεται και ενδεχομένως την παρούσα στιγμή να πάρει σάρκα και οστά η υπουργοποίησή της. Αυτό μένει να φανεί, καθώς θα υπάρξουν αντιδράσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ότι αφορά σε εκείνους που κατά πολλούς βλέπουν την έξοδο ο αριθμός ανεβαίνει ως και το έξι.
Ακούγονται τα ονόματα των κυρίων Κουρουμπλή, Αποστόλου, Κοντονή και Γαβρόγλου, ενώ “στο κόκκινο” φέρονται να είναι και οι κυρίες Κόλλια-Τσαρουχά και Κονιόρδου. Αντίθετα, κατά πολλούς για το ράφτη ή τη μοδίστρα ενόψει της ορκωμοσίας τους θα πρέπει να ετοιμάζονται στελέχη των κομμάτων της συγκυβέρνησης όπως η Ράνια Σβίγκου και οι κύριοι Π. Ρήγας, Κ. Ζαχαριάδης, Μ. Μπόλαρης, Θ. Παπαχρηστόπουλος, Χ. Στάικος, Α. Τριανταφυλλίδης και Δ. Γάκης. Αρκετά ονόματα περιλαμβάνει η λίστα με εκείνους που αναμένεται να μετακινηθούν και κατά περίπτωση να μετακινηθούν. Για όλους η πρόβλεψη είναι πως παραμένουν στην κυβέρνηση. Πρόκειται για τις κυρίες Αχτσιόγλου και Γεροβασίλη, αλλά και για τους κυρίους Σκουρλέτη, Τζανακόπουλο, Παππά, Σταθάκη, Πιτσιόρλα, Ηλιόπουλο και Χαρίτση. Δεν έχει ακουστεί ακόμη τίποτε για τον Γιάννη Μπαλάφα, με τον Κεφαλονίτη Υπουργό να παραμένει μάλλον στη θέση του.

Επιμέλεια Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts