Δοκιμάζεται σκληρά σε ακραίες συνθήκες η νέα BMW X7

Το Sports Activity Vehicle της BMW με το χαρακτηριστικό Χ7, βρίσκεται καθ’ οδόν για την πολυτελή κατηγορία και στη διαδρομή του περνά από έναν πραγματικό μαραθώνιο κρίσιμων δοκιμασιών.
Στο πλαίσιο ενός εκτεταμένου και ποικίλου προγράμματος δοκιμών, τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα της X7 οδηγούνται στα πιο αφιλόξενα εδάφη του πλανήτη. Μετά τα χειμερινά test drives που πραγματοποιήθηκαν σε χιόνι και πάγο, στις εσχατιές του αρκτικού κύκλου νωρίτερα μέσα στη χρονιά, σειρά είχαν οι δοκιμές αντοχής σε αχανείς εκτάσεις στην έρημο και στο χώμα υπό τον ανελέητο ήλιο της Νότιας Αφρικής. Η κουραστική οδήγηση με συχνά σταμάτα-ξεκίνα στη ζούγκλα των πόλεων εναλλάσσεται με δυναμικές δοκιμές φορτίου κινητήρα σε ορεινές διαδρομές και στον αυτοκινητόδρομο. Αντιμετωπίζοντας ακραίες προκλήσεις σε ένα ευρύ φάσμα καιρικών και εδαφικών συνθηκών, η πρώτη X της πολυτελούς κατηγορίας έχει αποδείξει τις έξοχες ικανότητές της σε test drive δυναμικής οδήγησης. Με εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση, ευρυχωρία εσωτερικού, προηγμένες τεχνολογίες κίνησης και ανάρτησης και αποκλειστικό εξοπλισμό, η X7 αποτελεί την πιο σύγχρονη ερμηνεία της έννοιας της οδηγικής απόλαυσης στην πολυτελή κατηγορία από τη μάρκα BMW. Ο συνδυασμός υψηλών off-road επιδόσεων και δυναμικής συμπεριφοράς στο δρόμο, όπως αρμόζει σε ένα Sports Activity Vehicle όπως η Χ7, θα βάλει δύσκολα στον ανταγωνισμό.
Με την προσεχή παρουσίαση του τελευταίου και μεγαλύτερου μοντέλου BMW X στο τέλος του 2018, η βαυαρική μάρκα συνεχίζει την τρέχουσα προϊοντική της επέλαση στην πολυτελή κατηγορία με ένα ακόμα υψηλών προδιαγραφών μοντέλο. Τα πρωτότυπα της νέας X7 κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο του Spartanburg. Το κέντρο εξειδίκευσης για μοντέλα X στην Αμερικανική Πολιτεία της Ν. Καρολίνα θα κατασκευάζει και τα μοντέλα παραγωγής. Παρά το περίτεχνο καμουφλάζ, τα οχήματα προ-παραγωγής αποκαλύπτουν τις επιβλητικές διαστάσεις και τις αρμονικές αναλογίες της X7. Στην X7, συνδυάζονται η πολυτέλεια, η πολυμορφικότητα και ο σπορ χαρακτήρας, ενώ οι νέες δοκιμές επιβεβαιώνουν την οδηγική απόλαυση που μπορεί κάποιος να βιώσει στο εσωτερικό της, ακόμα και υπό αντίξοες κλιματικές και εδαφικές συνθήκες. Τόσο στο Κέντρο Χειμερινών Δοκιμών στο Arjeplog, Σουηδία, όσο και σε δοκιμές σε θερμά κλίματα, αλλά και σε καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας στο Spartanburg, τα πρωτότυπα της X7, δοκιμάζουν και εξελίσσουν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα τους.

Νίκος Τσάδαρης

Related Posts