Ισχυρή έκρηξη βόμβας, χωρίς θύματα στον Πειραιά

Μαφιόζικη επίθεση τα ξημερώματα στον Πειραιά, όταν άγνωστοι άφησαν εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε τσάντα στην είσοδο κτιρίου όπου στεγάζονται γνωστή δικηγορική εταιρία της πόλης αλλά και η ΔΟΥ Πειραιά.
Ήταν τόσο ισχυρή η έκρηξη που όχι μόνο προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου όπου αφέθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, αλλά έσπασαν τζάμια σε ορόφους διπλανού κτιρίου, όπου στεγάζεται τράπεζα, ενώ καταστράφηκαν και αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο σημείο. Όλα έγιναν περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Με βάση τις καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας, που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, ένα αυτοκίνητο εθεάθη στο σημείο εκείνη την ώρα. Από αυτό, ένα άτομο πέταξε το σακίδιο στην είσοδο του κτιρίου και αμέσως μετά γκάζωσε και εξαφανίστηκε. Άμεσα, το σημείο αποκλείστηκε από την αστυνομία και την πυροσβεστική, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο σακίδιο, οι δράστες είχαν τοποθετήσει μασούρι με δυναμίτη.
Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη. Προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στο κτίριο, όσο και στο διπλανό όπου στεγάζεται υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, σε κοντινά σπίτια και σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο δρόμο. Στο κτίριο όπου αφέθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στεγάζονται εταιρίες και η εφορία Πειραιά, ενώ βρίσκεται και κοντά στα δικαστήρια. Μια εκ των εταιριών αυτών είναι και ένα δικηγορικό γραφείο, γνωστού δικηγόρου της πόλης και πρώην υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη. Το γραφείο αυτό ασχολείται με ναυτιλιακές υποθέσεις και διαιτησίες ναυτικού δικαίου. Η πρώτη εκτίμηση της Ασφάλειας είναι πως ίσως η εταιρία αυτή να ήταν ο στόχος της επίθεσης. Για την ώρα, πάντως, όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, με την αστυνομία να προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Ρεπορτάζ Θεοδόσης Πάνου, Ειρήνη Μίλη

Related Posts