ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: «Θεσμική εκτροπή και ακρότητες από τη ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς»

Με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώσαμε τον ακραίο τρόπο με τον οποίο θέλησε να εκφραστεί η τοπική ΝΔ, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ιθάκη. Η απερίγραπτη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ με το εθνικιστικό παραλήρημα, την παραπληροφόρηση και τις χυδαίες ύβρεις εναντίον του Έλληνα Πρωθυπουργού δεν έχει προηγούμενο και βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τη γραμμή των Βορίδη-Γεωργιάδη περί απονομιμοποίησης της αριστεράς και αποθέωσης των χουντικών!
Το νόημα και η ουσία του απονενοημένου λιβελογραφήματος συνοψίζονται στην εξής φράση: τα κόμματα και οι δυνάμεις που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας πολεμούν με μανία την κυβέρνηση που μας έβγαλε απ’ τα μνημόνια σε μια απελπισμένη προσπάθεια να πετύχουν την ουτοπική πλέον παλινόρθωσή τους… Ας το ξεχάσουν μια και καλή! Αποτελούν πια παρελθόν για τον τόπο και μάλιστα οδυνηρό. Οι γνωστοί «μνηστήρες» εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και συγκεκριμένα συμφέροντα με τις πράξεις τους. Είναι τα ίδια συμφέροντα που προσπαθούσαν πριν από μερικά χρόνια να μας πείσουν για τη χρησιμότητα των μνημονίων και για τη βιωσιμότητα του χρέους που οι ίδιοι και οι ρουσφετολογικές πολιτικές τους δημιούργησαν. Είναι αυτοί που αποδείχτηκαν άριστοι στο να δημιουργούν διψήφια ελλείμματα, και που «παίζουν» την πολιτική τους επιβίωση πάνω σε εθνικιστικές κορώνες αντί να ασκούν μια γόνιμη αντιπολίτευση και να επεξεργάζονται νέες προτάσεις για τον τόπο.
Όλα αυτά είναι γνωστά στους συμπολίτες μας που τόλμησαν τη μεγάλη αλλαγή στο πολιτικό σύστημα και που μας έδωσαν εντολή το Σεπτέμβρη του 2015 να βγάλουμε τη χώρα απ’ τα μνημόνια. Τιμήσαμε αυτήν την εντολή και φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα χωρίς φιέστες – αυτές τις αφήνουμε στη ΝΔ που έχει κάνει «διδακτορική διατριβή» σχετικά – αλλά με ταπεινότητα και με πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας. Εμείς επιλέγουμε αυτήν τη νέα προοδευτική πορεία που έχει ξεκινήσει για τη χώρα χωρίς ακρότητες, αλλά με στοχευμένες κοινωνικές παρεμβάσεις και μεγάλες δημοκρατικές αλλαγές στην Υγεία, στην Παιδεία, στα κοινωνικά δικαιώματα και στους θεσμούς. Η ΝΔ πανελλαδικά και τοπικά, απ’ ότι φαίνεται, θέτει τον εαυτό της εκτός αυτής της νέας πορείας και αυτό μένει να αποτυπωθεί πλέον και στις επόμενες εθνικές εκλογές…

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Related Posts