Έγραψε ιστορία ο Παλληξουριακός, που κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου

Ιστορικές στιγμές ζει ο Παλληξουριακός και το ποδόσφαιρο της Κεφαλονιάς, αφού στην παρθενική του συμμετοχή στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας κατάφερε να νικήσει την ΑΕ Ξηροβουνίου από την Άρτα με 1-0 και να περάσει στην επόμενη φάση.
Το παιχνίδι έγινε κάτω από αντίξοες καιρικές και αγωνιστικές συνθήκες, αφού πραγματοποιήθηκε με πολύ ζέστη και χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία για τις ομάδες στο γήπεδο του Αγίου Αντωνίου. Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι για ένα και πλέον ημίχρονο ο Παλληξουριακός έπαιζε με παίκτη λιγότερο καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτή η νίκη. Οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή τον έλεγχο το αγώνα, με την ομάδα της Άρτας να μην μπορεί να σταθεί στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μπράτι και ο Λαλάι είχαν πολλά κέφια και από ένα σουτ του πρώτου προήλθε το γκολ του Παλληξουριακού πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα. Ο Μπράτι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Τσάιμος θα αποκρούσει, όμως ο Ηλίας Αντωνάτος που ήταν κοντά θα σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Λίγο πριν φτάσουμε στο ημίωρο του αγώνα οι γηπεδούχοι θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία με τον Μπράτι και στη συνέχεια της φάσης θα μείνουν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αρμάντο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι θα αναλάβουν τον έλεγχο, χωρίς όμως να απειλήσουν αισθητά την εστία του Σκαμαντζούρα, με το 1-0 να μένει μέχρι τη συμπλήρωση των 45 λεπτών.
Στο δεύτερο μισό, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Ληξουρίου αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο ήταν αυτή που απειλούσε πιο πολύ, αν και ο ρυθμός του αγώνα, κυρίως λόγω της ζέστης, είχε πέσει αισθητά. Μάλιστα, στο 65 θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει πέναλτι αν ο διαιτητής του αγώνα έβλεπε… καλύτερα την ανατροπή του Μπράτι μέσα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή. Ο Τσάιμος θα κάνει μεγάλη απόκρουση στο 77 στο σουτ που επιχείρησε από πολύ καλή θέση ο Λαλάι και οι φιλοξενούμενοι σχεδόν από το πουθενά παραλίγο να φτάσουν στην ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα. Μετά από γύρισμα του Σκανδάλη και με τον Σκαμαντζούρα εκτός φάση, ο Λαΐνάς σε κενή εστία δεν θα καταφέρει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Η ΑΕ Ξηροβουνίου θα πιέσει μέχρι το τέλος, χωρίς όμως να κάνει τίποτε ιδιαίτερο και στις καθυστερήσεις του αγώνα, σε αντεπίθεση του Παλληξουριακού παραλίγο να έρθει και το δεύτερο γκολ, ωστόσο ο Μπράτι σε τετ-α-ετ δεν θα καταφέρει να νικήσει τον Τσάιμο. Ο Παλληξουριακός θα πάρει την ιστορική πρόκριση και αύριο το μεσημέρι θα μπει στην κληρωτίδα για να μάθει τον αντίπαλό του στην επόμενη φάση.
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: (Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας, Μπερναλής, Συριάτος, Ζερβός, Μαρκάτος Σωκ. (77 Καμινάρης), Καράι, Μπαλάσκας (73 Μαρκάτος Σπ.), Λαλάι, Αντωνάτος Ηλ., Μπράτι, Μουρελάτος Χρ.,
Α.Ε. ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ: (Τ. Νταλάκας), ΤσάΙμος, Χουλιάρας, Παπανίκου, Θάνος (89 Καλιακάτσος), Βίτσιος, Ανυφαντής, Ζιώρης (60 Τσούκας), Στέργιος (79 Σκανδάλης), Δόσης, Λαϊνάς, Κολιός.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

2 3 4 5 6

Related Posts